Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szobrot avattak a közös barátság emlékére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2018. június 27. 15:05
Szobrot avattak a közös barátság emlékére
A Harvíz Rt. köztéri műalkotással ajándékozta meg a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.-t

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Ünnepi eseményen leplezték le június 27-én azt a szobrot, amelyet a Harvíz Rt. ajándékozott a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.-nek.

Az eseményen jelen volt Kónya István, Gyula város alpolgármestere, Bogáti Csaba, a Harvíz Rt. igazgatója, Fekete Ana, a Goscom Rt. egykori igazgatója, Daróczi László, a Gyulai Közüzemi NKft. ügyvezetője, valamint az alkotó, Pál Ádám.

Daróczi László beszédében kifejtette, Gyula és Csíkszereda testvérvárosi kapcsolata huszonöt évre nyúlik vissza, abban a két település cégei is részt vettek. A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. és a Goscom Rt., majd a Harvíz Rt. közös története is huszonöt éves, ezt az évfordulót ünnepelték meg.

– Ennek a jeles dátumnak a kapcsán a testvérvárosi partnereink egy szoborral leptek meg bennünket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Kónya István kitért arra, hogy a most leleplezett alkotás a második, amely az erdélyi testvérviszonynak köszönhető. Mint mondta, mindenki azon dolgozik, hogy ez a baráti, testvérvárosi és kollegális kapcsolat sokáig fennmaradjon.

Pál Ádám büszkén mutatta meg alkotását, amelynek díszítései jelentéssel bírnak, ilyen például a három cég emblémája, a fekete vízben úszó kacsa az élet fájával vagy a gyulai vár mása. A szobor hátulsó részébe székely rovásírással Csíkszereda és Gyula nevét faragta bele az alkotó.

Mint azt Daróczi László elmondta, a szobor melletti terület parkosítása nemsokára megkezdődik, a munkálatok befejezése után újra meghívják majd a testvérvárosi cégek képviselőit.

GYULAI HÍRLAP • 2018. június 27. 15:00
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)