Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lenny Hampel nyerte a Gyula Opent

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. június 19. 09:00
Lenny Hampel nyerte a Gyula Opent
Valkusz Máté feladni kényszerült a döntőt

ITF Futures Gyula Open nemzetközi teniszversenyt június 9. és 17. között rendezték meg a fürdővárosban. A Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub 25 ezer dollár összdíjazású profi tornáján a fiatal, feltörekvő és a világranglistán már jegyzett teniszezők mutathatták meg tudásukat

A Gyula Open két döntőse

Forrás: Huntennis.hu

A több kontinens fiatal ütőkirályát is a soraiban tudó mezőnyben a hazai teniszcsalád kiemelkedő tagjai is a salakra léptek. A magyar ranglista harmadik helyén álló Piros Zsombor mellett Valkusz Máté is harcba szállt a trófeáért. A Zalaegerszegen két ITF-győzelmet is begyűjtő budapesti játékos a torna egyik titkos esélyesként érkezett a fürdővárosba.

A hatodik kiemeltként teniszező Valkusz Máté ennek megfelelően tört utat magának a döntőig, ahol az osztrák Lenny Hampel állta útját. Ahogy azt a Magyar Tenisz Szövetség honlapján olvashatjuk, a mindössze tizenkilenc éves magyar versenyző eddigi profi karrierje legnagyobb tornagyőzelmére készült.

A Kuhárszky Zoltán volt Davis Kupa-kapitány által felkészített hazai ász kiválóan kezdte a döntőt, hiszen egy hihetetlenül izgalmas első szettet tudott ütögetni osztrák vetélytársa ellen, ám végül feladni kényszerült a mindent eldöntő párharcot. A nagyon izgalmas első szett elvesztését követően a másodikban már a teste nem tudta kiszolgálni a játékát – írja a Huntennis.hu.

 

 

Forrás: Huntennis.hu

Párosban az ausztrál teniszszurkolók örülhettek, hiszen Dane Propoggi és Scott Poudziunas párosa 6-4, 6-1 arányban múlta felül a svéd Andre GrassonFred Simonsson-párost.

Az idei Gyula Open azonban nemcsak a jövő csillagairól szólt, hiszen a hétfői játéknapon a klub két új teniszpályáját is átadták. A „várvárosi” adogatásokon egy egykori legenda is tiszteletét tette: Richard Krajicek az 1996-os wimbledoni Grand Slam teniszbajnokság győztese a holland csapat edzőjeként érkezett a gyulai salakra.

A tenisz szerelmesei nem maradnak verseny nélkül, hiszen a Gyulai Tenisz Szabadidő Sport június 22. és 24. között rendezi meg Wilson Fehér Sport Buda Open elnevezésű amatőr-teniszversenyét.

 

 

Forrás: Huntennis.hu

 

GYULAI HÍRLAP • 2018. június 19. 09:02
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)