Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kitört a vakáció a „Lila” suliban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2018. június 16. 18:36
Kitört a vakáció a „Lila” suliban
Ötvenheten zárták kitűnő eredménnyel az idei tanévet a sportiskolában

Évfolyamonként is több díjjal jutalmazták a gyulai sportiskola legeredményesebb diákjait június 16-án. A Jó tanuló, jó sportolója címet Mokán Dominikának ítélték oda, az Akire büszkék vagyunk címnek pedig Szegedi Réka Panna lett a tulajdonosa. Az ünnepségen a pedagógusok és a szülők sem maradtak elismerő szavak nélkül.

Szabadosné Bécsi Katalin értékelte a tanévet

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

– Szeptember elseje óta 180 napot élesítettétek elméteket, ezzel ékesítve magatokat. És bár vannak, akik úgy gondolják, hogy a tanórákat az idő is nagyon utálja, mert közben ólomlábakon jár, én úgy érzem, észrevétlenül röpült el a közel tíz hónap – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a „Lila” suli évzáró ünnepségét Szabadosné Bécsi Katalin.

A tanévre visszatekintve a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye vezetője elmondta, az őszi szünetig tornaterem nélkül szervezték mindennapjaikat, így nagy volt az örömük, amikor november 22-én megtörtént ünnepélyes átadása. Az idei esztendőnek azonban két másik nagy jelentőségű eseménye is volt, mutatott rá az igazgató, hisz megkapták a Boldog iskola és az Ökoiskola címet.

Szabadosné Bécsi Katalin ezt követően négy pályázati sikerükről számolt be. Elmondta azt is, hogy február 22-én bekapcsolódtak a Magyar Parasport Napjának országos rendezvényeibe, s szerveztek egy lélekmozgató programot, amelyre meghívták a törökzugi ovisokat. Rendhagyó volt a karácsonyi műsoruk is, hisz a művelődési ház színháztermében feledhetetlen élményekben volt részük, de volt papírgyűjtési akciójuk, jótékonysági vacsorájuk, színvonalas farsangjuk, élményszámba menő március 15-i műsoruk, budapesti tanulmányi kirándulásuk, több is, családi napjuk és sok-sok osztálykirándulásuk. Változatlanul megrendezték a megyei Bolyai matematika csapatversenyt, a Bolyai anyanyelvi csapatversenyt, a járási vers- és prózamondó versenyt, a környezetvédelmi vetélkedőt és a Lila VegyÉSZbajnokságként elhíresült kémiaversenyt.

 

a ballagók

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A tagintézmény-vezető kiemelte: nagyon büszke az iskola összes diákjára, örül az eredményeiknek, külön azokének, akik országos döntőkbe jutottak. Aláhúzta: a napokban negyvenhárom tanulójuk részesült polgármesteri elismerésben.

A szülőket arra emlékeztette, hogy nem lehet mindenki nyertes és kitűnő. Nekik azt tanácsolta, legyenek büszkék gyermekükre akkor is, ha kudarc éri, ha néha hanyag és szertelen, mert alapvetően ekkor is teljesíti kötelességeit. Megköszönte együttműködésüket és a pedagógusok munkájához nyújtott támogatásukat.

Számadatokkal élve közölte, az osztályozó értekezleten 292 gyermeket zártak le, közülük ötvenheten kitűnő eredménnyel végeztek. Ketten szeptemberben újrapróbálkoznak, kilencen pedig javítási lehetőségre várnak augusztusban. A bizonyítványokba 313 tantárgyi dicséretet jegyeztek be, és a 31 elsősük is jól vette az akadályokat, megtanult írni, olvasni, megismerkedett a számok világával.

Az ötödikesek táncbemutatója (betanította Török Zoltánné és Vinczéné Forgách Ágnes), valamint a díjak átadása után az iskola hagyományainak megfelelően a hetedikesek átvették a nyolcadikosoktól a stafétabotot jelképező iskolazászlót. A hetedikesek nevében Tamás William és Kincses Nóra búcsúztatta el a ballagókat, a nyolcadikosok részéről Szegedi Réka Panna osztotta meg gondolatait hallgatóságával. Szabadosné Bécsi Katalintól a következőket kapták útravalóul: az élet nagy kaland, átírható színdarab, és csak rajta áll, hogy jó vagy rossz vár-e rád. A tagintézmény-vezető végül bejelentette, hogy kitört a vakáció.

 

dicséretben részesült pedagógusok

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A rendezvény végén a hetedikesek egyenként engedték a magasba színes lufijaikat, így köszöntek el külön-külön az általános iskola végzőseitől.

A nyolcadikosok közül díjban részesült: Fábián Gergő, Herdeló Gergő Alex, Nagy Szilveszter – kiváló sporteredményeiért; Krisán Zsófia Rebeka, Illik Roland, Szabó Levente Csaba – tanulmányi verseredményeiért. Az év fiúsportolója Molnár Balázs lett, a Lila iskola közösségéért díjat Karlovszki Nóra érdemelte ki, a Jó tanuló, jó sportolója címet Mokán Dominikának ítélték oda, az Akire büszkék vagyunk címmel pedig Szegedi Réka Pannát jutalmazták. 

A pedagógusok közül külön dicséretben részesült: Bor Gáborné, aki az Eötvös József Emlékérem ezüst fokozatának lett idén a tulajdonosa; Kovácsné Megyeri Anna, aki a Gyulai Tankerületi Központ és Gyula város önkormányzata közös ünnepségén kapott elismerést kiváló pedagógiai munkájáért; Tóthné Bodó Mária, aki a Gyulai Tankerületi Központ és Gyula város önkormányzata közös ünnepségén kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért részesült elismerésben, és megkapta az Eötvös József Emlékérem bronz fokozatát; Kéri Anikó, akinek munkáját a napokban polgármesteri dicsérettel honorálták; a történelem szakos tanár az Október 23. Alapítványtól is átvehetett egy jutalmat; Kiss Andrásné és Ritókné Jámbor Aranka, akiknek az ünnepségen nyújtották át a tankerület elismerő oklevelét.

Ugyanekkor elbúcsúztatták Majorné Horváth Izabella testnevelőt és Marczis Györgyné matematika-fizika szakos tanárt; mindketten a Pedagógus Szolgálatért Emlékérmet is megkapták idén.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)