Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendhagyó ajándék pedagógusnapra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. V. • MAGAZIN • 2018. június 08. 13:38
Rendhagyó ajándék pedagógusnapra
Hírek az Implom-iskolából

 

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola

A Gyulai Implom József Általános Iskola Kränzlein énekegyüttese éppen pedagógusnapon utazott ismét Budapestre. A Ki mer ma? vetélkedőn nyert operalátogatási lehetőség keretében egy fantasztikus balettelőadás, a Hófehérke és a 7 törpe részesei voltunk.

A lenyűgöző látvány, a magával ragadó zene mindenkit elvarázsolt. Több mint két órára a mesék birodalmában éreztük magunkat. Kozák Márta operanagykövet jóvoltából örök emléket adó élményben volt részünk.

Az előadás után felmentünk a színpadra, ahol a csodálatos díszletek között találkoztunk több szereplővel, így a hét törpével is, akikkel közös fotókat is készíthettünk. Kipróbáltuk a színházterem egyedülálló akusztikáját, így elmondhatjuk magunkról, hogy énekeltünk operaszínpadon.

 

 

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola 

Birtokba vehettük a színház nézők elől elzárt területeit is. A művészbüfében karnyújtásnyira voltunk az előadás közreműködőitől, a zsinórpadláson bepillantást nyertünk a műszaki munkatársak bonyolult munkájába. A varrodában láttuk több opera és balett jelmezeit. Nem mindennapi élmény volt felvenni a Hattyúk tava című balettelőadás fekete hattyújának tütüjét sem. A művésznő szó szerinti meleg, baráti vendégfogadása – langyos, saját maga által készített süteménnyel kedveskedett nekünk érkezésünkkor–, lenyűgöző személyisége, fokozta az előadás nyújtotta, szavakba nehezen önthető élményeket.

A nap délutánját a Budai Várban töltöttük, ahol megnéztük Budapest csodálatos panorámáját a Halászbástyáról, és meglátogattuk a Mátyás-templomot. Iskolánk alapítványa, szülői munkaközössége és a német önkormányzat segítségével méltó jutalom volt ez a nap tanárnak, diáknak egyaránt, köszönet érte.

 

 

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)