Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hivatalosan is megnyitották az első Kézműves Fesztivált

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. június 08. 08:35
Hivatalosan is megnyitották az első Kézműves Fesztivált
A június 7-től 01-ig tartó rendezvényen a söröké és a street foodé a főszerep

Hivatalosan is megnyitották az első Kézműves Sörfesztivált Gyulán június 7-én. Az Edda Művek koncertje előtt Bora Imre fesztiváligazgató, Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke, Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Bartos Sándor, Fót város polgármestere, Kovács József országgyűlési képviselő, Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, valamint Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke köszöntötték a vendégeket.

Közös koccintással indult útjára az első Kézműves Sörfesztivál

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Elsőként Bora Imre szólt a közönséghez, aki megköszönte a kollégáinak a munkát, valamint mindazoknak, akik hozzátettek valamit a fesztivál szervezéséhez, hogy létrejöhetett a rendezvény. Mint mondta, szeretné, ha a Kézműves Sörfesztivál hosszú utat járna be és minél többen látogatnának a fürdővárosba.

Kulcsár László szerint a fesztivál mellett a vetélkedést emelte ki, hiszen jobbnál jobb sörök vetélkednek a Central European Beer Awards 2018 versenyen, amelyet kitűnő szakemberek zsűriznek. Gyulát az ország egyik ékköveként aposztrofálta, majd hangsúlyozta, hogy a rendezvény a megye agráriumának is seregszemléje, hiszen az italok nehezen képzelhetőek el a Békés megyei ételek nélkül.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A folytatásban Bartos Sándor, a fesztivál díszvendégének, Fót városának a polgármestere mondott köszönetet azért, hogy részesei lehetnek ennek a hagyományteremtő rendezvénynek, majd röviden bemutatta Fótot és a település történelmét.

Kovács József a turizmus fontosságát hangsúlyozta, majd örömét fejezte ki, hogy egy hétköznap este is ennyi embert mozgat meg egy ehhez hasonló rendezvény. Véleménye szerint mindez azért van, mert érzik, hogy minőségi változások mennek végbe Gyulán.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Egy új rendezvény indult el itt Gyulán, egy új kezdeményezés, amely bízzunk benne, hogy hagyományt teremt – kezdte köszöntőjét Görgényi Ernő. A polgármester elmondta, hogy a fürdővárosban tradíciója van a nagy rendezvényeknek, és mindig igyekeznek olyan programokat kitalálni, amelyek valamiben különböznek a többitől, amely olyan minőséget képvisel, amit a vendégek nem találnak meg máshol.

Rákóczi Attila szerint minden adott ahhoz, hogy egy kiváló fesztivál vegye kezdetét a várkertben, majd visszautalt a pálinkafesztiválra, amikor úgy fogalmazott, hogy Gyula a Dél-Alföld egyik legizgalmasabb városa. Mint mondta, át kell értékelnie ezt a kijelentést, ahogy végignéz a fesztiváltéren, mert szerinte Gyula Magyarország egyik legizgalmasabb városa.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Utolsóként Domokos László köszöntötte a vendégeket: az ÁSZ elnöke szerint Gyula egy olyan hely, ahová érdemes jönni. Érdemes azoknak, akik fürdeni szeretnének, érdemes azoknak, akik zenét szeretnének hallgatni, azoknak, akik pihenni szeretnének és azoknak is, akik a városra kíváncsiak.

A hivatalos megnyitó után egy pohár sörrel koccintottak a színpadon állók, majd az Edda Művek csapott a húrokba. A fesztivál pénteki napján a Hooligans, valamint Majka és Curtis fogják szórakoztatni a közönséget, valamint A sör, ami összeköt című szakmai konferenciát is megtartják.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)