Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új betegirányító rendszert vezetnek be a Réthy Pál-tagkórházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. június 05. 17:45
Új betegirányító rendszert vezetnek be a Réthy Pál-tagkórházban
Az újítás célja, hogy gyorsuljon a betegfelvétel, és csökkenjen a várakozási idő

Új betegirányító rendszert vezetnek be július 1-jétől a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházában. A változások célja, hogy gyorsuljon a betegfelvétel, valamint csökkenjen a várakozási idő és a bejelentkezésre fordított idő. A folytatásban teljes terjedelmében elolvashatják Becsei László főigazgató főorvos közleményét.

Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy 2018. július 1-jétől intézményünkben új betegirányító rendszert vezetünk be.

A rendszer bevezetésének célja, hogy gyorsuljon a betegfelvétel, csökkenjen a várakozási és a bejelentkezésre fordított idő.

A bevezetést több lépcsőben valósítjuk meg.

Július 1-jétől a járóbeteg-ellátás a sebészeti és a belgyógyászati tömb aulájában elhelyezett sorszámosztó automata segítségével vehető igénybe, melyet kiegészít az intézmény legnagyobb részében egy kijelző rendszer.

Következő lépésként – várhatóan a következő év első negyedévében – a betegek előjegyzési, vizsgálatkérési időpontjainak foglalása is ezen a rendszeren keresztül valósul meg. Erről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Harmadik lépésként – a következő év vége felé – lehetőséget teremtünk a rendszeren keresztül telefonon, illetve online módon történő előjegyzésre és időpontfoglalásra.

A betegirányítást a Békéscsaba, Gyulai út 18. szám alatt lévő telephely valamennyi járóbeteg-szakrendelésén bevezetjük, az alábbi kivételekkel:

  • Központi laboratórium: sorszámot a továbbiakban is az emeleten lévő váróteremben kapnak a betegek.
  • Mozgásszervi rehabilitáció: ez a szakrendelés a telephelyen külön épületben helyezkedik el.
  • Tüdőgyógyászat és bőrgyógyászat: a szakrendelések és a gondozók a Kórház utca felől közelíthetők meg.
  • Pszichiátria és addiktológia: a szakrendelések és a gondozók a Szent István téren, valamint az Orosházi úton találhatók.

Az új betegirányító rendszer bevezetésével párhuzamosan módosul betegeink intézménybe történő belépése is. Ezt követően bármely bejáraton keresztül lépnek az épületbe, minden esetben sorszámot kell húzniuk a két főbejáratnál elhelyezett sorszámosztó automatánál. Ezzel veszi kezdetét az ellátás.

A sorszámmal a kialakított betegirányító pultoknál munkatársaink egyeztetik személyes adataikat, és a felkeresett szakrendelésen rögzítik a megjelenésüket. Ezt követően ezzel a sorszámmal kereshetik fel a szakrendelést.

Néhány általános tudnivaló:

  • Minden, az intézményben járóbeteg ellátásra jelentkező betegnek sorszámot kell húznia. Ez alól kivétel a fenti felsorolásban szereplő szakmák köre.
  • Szintén nem sorszám alapján történik azon betegek ellátása, akik a Sürgősségi Betegellátó Osztályt keresik fel, vagy oda a mentőszolgálattal, betegszállítási szolgálattal érkeznek.
  • A betegellátás igénybevételére vonatkozó szabályok (beutalási rend, rendelési idő stb.) a rendszer bevezetésével nem változnak, továbbra is a jogszabályi lehetőségek szerint biztosítottak szakellátásaink.
  • A főbejáratoknál elhelyezett automaták önállóan használhatók, azonban igény esetén egy munkatársunk segíti a sorszám kihúzását.
  • A recepciós pultokban minden esetben el fogják kérni a TAJ-számukat tartalmazó hatósági igazolványukat, valamint a személyi igazolványukat. Ezeket az okmányokat minden esetben szíveskedjenek magukkal hozni. Itt történik meg személyes adataik egyeztetését követően a kívánt szakrendelésre irányítás. A szakrendeléseken ezt követően azonnal megjelennek sorszámukkal együtt a betegellátási listán.
  • A recepciós pultnál a gördülékeny munkavégzés érdekében a betegszállító szolgáltatást végző kollégák részére külön ablakot biztosítjuk az általuk szállított betegek személyes adatainak egyeztetésére.
  • A rendszerbe rögzített betegeket a szakrendelésen dolgozó kollégák előre meghatározott időpontban (előjegyzés alapján) hívják be, de az előre ki nem számítható (sürgősségi) esetek miatt elképzelhető néhány perces eltérés, amelyért előzetesen elnézésüket kérjük.
  • Szeretnénk felhívni betegeink figyelmét, hogy a sorszám nem jelent egyben sorrendiséget. A mentő- és betegszállító szolgálat által beszállított betegek, illetve a sürgősségi ellátást igénylő esetek ezt követően is elsőbbséget élveznek.

Az intézmény területén és a bejáratoknál tájékoztatótáblákat helyeznek el, amelyek segítséget nyújtanak az új rendszer igénybevételével kapcsolatban.

A recepciós pultban dolgozó munkatársaink információt tudnak nyújtani a rendelések igénybevételének lehetőségeiről, idejéről, helyéről, ám nem feladatuk az orvosi tanácsadás, és nem jogosultak sürgősségi kérés elbírálására. Emellett nincs betekintésük a betegdokumentációkba, így vizsgálati eredményről, leletről, véleményről sem adhatnak felvilágosítást. Munkájukat jogszabályokon alapuló szabályozás határozza meg, amelyet nem szeghetnek meg.

Bízunk abban, hogy a most bevezetendő rendszer az ellátás gyorsítását, az Önök megelégedését fogja szolgálni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)