Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kedden is strandidő lesz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. június 04. 17:00
Kedden is strandidő lesz
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

A sok napsütés mellett főként a déli óráktól lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, szórványosan, kedden nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 27–32 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Európa középső és déli területeit továbbra is elkerülik a lényeges változást okozó időjárási frontok. Az Alpok országaiban, a Germán-Lengyel-alföldön, a Kárpát-medencében, az Appennini- és a Balkán-félszigeten a sok napsütést többnyire csak nappali gomolyfelhő-képződés zavarja, és elsősorban délután, este alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A felsorolt területeken a hőmérséklet csúcsértéke többnyire 24 és 32 fok között változik, de például Macedóniában 34, Szicíliában 36 fokot is mérnek. Kánikulai meleg van Norvégia és Svédország déli részén is, ahol délutánra 33 fokig is felmelegszik a levegő. Hűvösebb az idő a Pireneusi-félsziget északnyugati felén, ahol egy öregedő ciklon hátoldalán hidegebb levegő áramlik, Oroszország északi felén pedig nagy területen marad 15 fok alatt a csúcsérték. Kedd estig a Kárpát-medencében marad a meleg, labilis állapotú levegő; napos idő várható szórványosan záporral, zivatarral.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

A sok napsütés mellett főként a déli óráktól lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, szórványosan, kedden nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13–20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 27–32 fok között várható.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)