Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ingyenes programokkal kampányoltak az elhízás ellen Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. május 22. 15:35
Ingyenes programokkal kampányoltak az elhízás ellen Gyulán
Családi tornával és piaci kóstolóval várják a gyerekeket és a felnőtteket

Változz, hogy változtathass! címmel rendezett egészségtudatos napot a helyi Egészségfejlesztési Iroda és az Egészséges Városért Közalapítvány május 22-én Gyulán. Az európai elhízás elleni naphoz csatlakozva a Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályának közreműködésével tartják meg a rendezvényt, amelyen a részvétel mindenki számára ingyenes.

A piacon egészséges ételekkel várták az óvodásokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az esemény a gyulai piacon indult, ahol reggel 9 órától zöldség- és gyümölcskóstolóval várták a város óvodásait. A szervezők az apróságoknak a helyes kézmosással és fogápolással kapcsolatban is tartottak bemutatót. Merx Henrietta, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője lapunknak elmondta, hogy nagyon fontosnak tartották, hogy a legfiatalabb generációk is halljanak a helyes táplálkozásról és a higiéniáról.
 
– A felnőttek táplálékának 70 százaléka ma állati eredetű, ami elég szomorú, mert éppen a zöldségféléknek és a gyümölcsöknek kellene ilyen arányban szerepelniük az asztalunkon. A kicsik talán megszeretik az itt kóstoltakat, és később egy-egy zöldségfélét otthon is elfogyasztanak – részletezte. Hozzátette: tizenegy óvodából 250 csemetét vártak a kóstolóra.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A nagyobbak sem maradtak program nélkül: ezen a napon a Csúcsforma edzőteremben nyílt napon vehettek részt, ahol állapotfelméréssel és személyre szabott életmód-tanácsadással vártak mindenkit. Az érdeklődők valamennyi edzőgépet és eszközt kipróbálhattak, köztük az olyan, viszonylag új eszközöket is, mint az elektrofitnesz.
 
Az esemény végén, 18 órától a gyulai Vigadó előtt közös tornát tartanak a családoknak Szentlélekiné Csávás Erika vezetésével.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)