Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy gól híján becserkészte a szarvasokat a Turek-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. május 20. 09:00
Egy gól híján becserkészte a szarvasokat a Turek-csapat
Gyulai SE–Szarvasi HC 35-36 (18-18)

A Békés megyei kézilabda-bajnokság soros fordulójában a Gyulai SE csapata a HC Szarvas együttesét látta vendégül május 18-án. A Turek Tamás vezette fürdővárosi gárda már a derbi első percétől fogva ellenfelére fogta fegyverét.

Ismét megmutatta erejét a gyulai se csapata

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai SE: Kneifel Kristóf, Mészáros György, Jánk Balázs, Makay Sándor, Lapis Péter, Tóth Szabolcs, Szabó Bence, Képíró Bence, Urbán Balázs, Cseke Zoltán és Sándor János. Vezetőedző: Turek Tamás.

A valós erejüket még csak ízlelgető hazaiak első számú célja az volt, hogy visszavágjanak a bajnoki reményétől megfosztott szarvasi riválisának az őszi vereségért. A vendégek azonban kiváló játékerőt képviseltek, hiszen több kettős játékengedéllyel pályára lépő orosházi nagyágyút tudhattak soraikban.

A várakozásoknak megfelelően mindkét fél nagy elszántsággal feszült ellenfelének, aminek megfelelően a hetedik percben 2-2-es állást rögzített az eredményjelző. A kiváló támadójátékot produkáló hazai gárda a 11. percben 5-4-re átvette a vezetést, amelyet a kapusbravúroknak köszönhetően tovább is tudott fokozni. A 21. percben már 13-11-re a „szarvasvadászok” vitték a mérkőzést, ám a vendégek a félidő végére kiegyenlítették a párharcot.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A második játékrészben tovább folyt a kézilabda minden szépségét felvonultatót csata, ami a végkifejletre is hatással volt. A végig szoros eredmény ugyanis fizikálisan és mentálisan is felőrölte a csapatokat, így a végjáték meglehetősen paprikás hangulatban zajlott.

Az utolsó percre a vendégek átvették a vezetést, de a Turek-csapat egy szabálytalanságot követően hétméteresből még egalizálni tudta az eredményt. A drámai fordulat ennél a pontnál állt be a mérkőzésen, hiszen mind a két csapat elveszítette józan ítélőképességét, ami egy-egy végleges kiállításban is megmutatkozott. A fürdővárosi vadászok mindent meg akartak tenni a győzelem érdekében, ezért másodpercekkel a találkozó vége előtt egy ártatlannak tekinthető szituációban szabálytalanságot követtek el, amit a játékvezetők a kizárás mellett hétméteressel toroltak meg. Ez az időn túli büntető pedig megkérdőjelezhetetlenül megpecsételte a mérkőzés végeredményét.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Gyulai SE csapata újra megmutatta erejét, amelyet a következő fordulóban a Kondorosi KK. II. ellen kell sikeresen felhasználni.

– Egyrészt büszke vagyok, hiszen egy olyan szarvasi gárdával vettük fel versenyt, amely a bajnoki cím érdekében és reményében zsoldosokkal vágott neki az idei bajnokságnak. Másrészről, nagyon el vagyok keseredve, mert a játékosaimnak nagyon fontos lett volna ez a győzelem. Az utolsó percben történt események természetesen nagyban befolyásolták az eredményt, de az igazsághoz hozzátartozik, mi magunk hagytuk, hogy ilyen helyzetbe kerüljünk. Hiányzó vagy hibás technikai, taktikai lépések és a pihent, tiszta fejek hiánya legalább annyira közrejátszott abban, hogy nem sikerült begyűjteni a két pontot – értékelt Turek Tamás.

GYULAI HÍRLAP • 2018. május 20. 09:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)