Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az allergiáról tudhattak meg többet az érdeklődők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. május 15. 16:30
Az allergiáról tudhattak meg többet az érdeklődők
A Közös érték az egészség program keretében szerveztek konferenciát Gyulán

az előadások központi témája az allergiaszezon volt

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az Egészséges Városért Közalapítvány és a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya Közös érték az egészség programjának keretében rendeztek allergiáról szóló konferenciát május 15-én Gyulán, a művelődési központban.
 
Az eseményen dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Réthy Lajos Attila egyetemi adjunktus előadását hallgathatták meg a résztvevők. Az orvos arról beszélt az érdeklődőknek, miként előzhető meg a gyerekkori allergia, hogyan lehet felismerni, diagnosztizálni, majd később kezelni annak tüneteit. 
 
Előadásából kiderült: az első ezer nap meghatározó életünkben, és habár genetikai tényezők is vannak, ebben az időszakban mégis sokat tehetünk azért, hogy később ne legyen allergiás gyermekünk.
 
– Korábban úgy vélekedtek, hogy az allergénektől óvni kell a babákat, ma már az a szabály, hogy a kismama, és egy idő után a baba is eheti ezeket. Alapvetően sem a várandósság, sem a szoptatás alatt nem kell az interneten is terjedő szigorító diétákat tartanunk. Fontos, hogy tartózkodjunk a dohányzástól, mert olyan magzatgéneket aktivizál, amelyeket nem kellene – részletezte.
 
 

dr. réthy lajos attila

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Dr. Kövesdi József osztályvezető főorvos, pulmonológus a gyermekkori asztma felismeréséről, diagnosztizálásáról és kezeléséről beszélt a közönségnek, majd az előadások sorát dr. Fehér László háziorvos folytatta, akinek témája a parlagfű volt. Előadásában arra is kitért, hogy mennyire kell ellenségnek tartanunk ezt a növényt. 
 
Utolsó előadóként Gróza Anna dietetikus a leggyakoribb érzékenységekről és táplálkozással összefüggő allergiákról tartott előadást a megjelenteknek. Kiemelte: immunrendszerünk erősítése érdekében talán a legfontosabb, hogy a természetes, adalékoktól mentes ételek fogyasztására törekedjünk. Hozzátette, hogy a természetes gyümölcsök és zöldségek mind-mind hatással vannak egészségünkre.
 
– Ne féljünk a házi tejtől vagy a házi kolbásztól. Sokkal jobb, ha az étel természetes, és tudjuk, hogy mi került bele – hangsúlyozta. 
 
Az esemény végén sor került a konferencia során felmerült kérdések megválaszolására, ehhez üléselnöknek dr. Sárosi Tamást, a Békés Megyei Kormányhivatal főosztályvezetőjét, házigazdának pedig dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamedet hívták meg a szervezők.
 
Az előadások alatt a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya interaktív ismertetőt tartott a parlagfű-allergiáról, amelyre a kicsiket és a nagyobbakat is várták a program szervezői.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)