Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tartalékosan is nagyot játszottak a Barna-csapatok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. május 06. 13:00
Tartalékosan is nagyot játszottak a Barna-csapatok
FKSE-Algyő–Gyulasport NKft. 24-20 (13-9) és FKSE-Algyő ifjúsági–Gyulasport NKft. ifjúsági 20-19 (9-10)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjának huszonegyedik fordulójában a Gyulasport NKft. együttesei FKSE-Algyő csapataihoz látogattak május 5-én. A Barna Károly keze alatt formálódó gárdák mindegyike kőkemény csata elé nézett a Csongrád megyei arénában.

A kép egy előző mérkőzésen készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft. ifjúsági: Varga M., Bozó A.6 (2), Tóth M. 1, Gyepes R. 2, Borzuzs B. 4, Szabó L. 5/2, Szappanos R. 1. Csere: Hudák D., Anderlik A., Felczán Cs. Edző: Barna Károly.

A fürdővárosi ifjúsági gárda a harmadik helyről érkezett közvetlen riválisához, a felnőttek pedig a középcsapatként várták a listavezető elleni összecsapást.

Ahogy azt Máthé Istvántól, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetőjétől megtudtuk, mindkét együttes több alapemberét nélkülözve vette kezébe a labdát. – A felnőttek tizenegy fővel, benne három ifjúsági játékossal léptek pályára, míg az ifjúsági csapat tíz fővel, köztük öt serdülő korú kézilabdázóval érkezett a találkozóra.

Barna Károly kisebbik együttese kiválóan kezdte a mérkőzést, hiszen a 9. percben 3-4-es vezetést harcolt ki magának ellenfelével szemben. A hazaiak a 16. percre 7-4-re átvették a vezetést, az előnyüket pedig egészen a félidő végéig tartani tudták. Az előző nap bajnoki derbit játszó serdülő játékosokkal kiegészített gyulai csapat, a második félidőre erőre kapott, így a 35. percre 12-12-re kiegyenlítette az állást.

A hazaiak azonban éltek a felkínálkozó lehetőséggel és újra átvették a vezetést, ám a végsőkig harcolniuk kellett a győzelemért járó pontokért. A sérülten is nagyot kézilabdázó Bozó Anna vezette vendégek az 50.percben még 19-13-as vereségre álltak, ám ezt az utolsó percre sikerült egy gólnyira feltornázniuk.

A Gyulasport NKft. ifjúsági csapata a szoros vereség ellenére is maradt a bajnoki tabella harmadik helyén, az utolsó körben a Szolnoki KCSE ellen búcsúzhat szép játékkal a bajnokságtól.


Gyulasport NKft.: Borsós E., Buzási O. 5/1, Szabó L. 2, Boruzs B. 3, Asztalos A. 1, Csapó H., Héjjas T. 7. Csere: Nagy B., Nagy N. 1, Rácz K. 1 és Gyepes R. Vezetőedző: Barna Károly.

A fürdővárosi klub felnőtt gárdája a tabella hetedik pozíciójából érkezett az éllovas csapathoz. A „várvárosiak” lendületből futottak neki a rangadónak, hiszen zsinórban már négy győzelmet ünnepelhettek. Az ifjúsági spílerekkel kiegészített vendégek alaposan beleálltak a mérkőzésbe, hiszen a Barna-csapat a 20. percben 7-7-es állással tartotta a lépést a bajnokesélyesként pályára lépő hazaiakkal.

Hét perccel később kissé fellélegezhettek az algyői szurkolók, hiszen csapatuk 12-7-re ellépett „Charlie angyalaitól”. A második félidőben tovább nőtt a különbség, ám az 54. percre visszajöttek a mérkőzésbe a fürdővárosiak, amikor is 22-19-re megközelítették a hazaiak legjobbjait. A többek között Papné Lukoviczki Beátát is nélkülözni kényszerülő gyulai együttes a végsőkig szorított a bajnoki koronára áhítozó hazaiakat, ám az algyői szurkolók a lefújásig vezetésben tartották kedvenceiket.

A Gyulasport NKft. felnőtt együttese megszakította győzelmi szériáját, ám a következő körben a Szolnoki KCSE csapata ellen győzelemmel búcsúzhat a bajnoki versengéstől.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)