Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az internet biztonságos használatáról tartottak előadást a Karácsonyi gimnáziumban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. április 24. 14:45
Az internet biztonságos használatáról tartottak előadást a Karácsonyi gimnáziumban
A programon a diákok mellett a tanárok és a szülők is rész vehettek

A biztonságos internethasználatról, az online tér veszélyeiről tartottak előadást a Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban április 24-én. Az eseményen Krnács András, a Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékének előadója mutatta be a diákoknak azt, hogy hogyan internetezhetnek úgy, hogy az ne jelentsen veszélyt legfontosabb adataikra.

krnács andrás

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Délben a tanulóknak szóló előadással kezdődött a program, majd később a szülők is részt vehettek az iskola által meghirdetett eseményen.

A nap előadója lapunknak elmondta: a program célja az, hogy a fiatalok megtudják mit takar például az online zaklatás, és tudják, hogy vannak eszközeik annak megszüntetésére. 

– Hét éve, évi közel 50 előadást tartok a fiataloknak és az idősebbeknek. Az idők során azok témája is változott, újabban az álhírekkel és az internetes zaklatással foglalkozunk a legtöbbet. Utóbbi esetén nemcsak a tanárok, hanem egy kék vonal, és maga a rendszer is segíthet, az álhírek esetében pedig a legfontosabb, hogy midig több forrásból tájékozódjunk – hívta fel a figyelmet a legfontosabbakra a Krnács András.  

A rendhagyó osztályfőnöki órán kiderült, hogy manapság már arra is van lehetőség, hogy a rólunk készült kellemetlen tartalmú, akár titokban rögzített felvételeket eltávolíttassuk az internetről. 
 
Krnács András kiemelte, hogy a felnőttek számára lenne a legfontosabb a hasonló előadások meghallgatása, mert a magyar szülők az uniós átlaghoz képest jóval naivabbnak bizonyultak egy kutatás során, ami azt jelenti: sokan egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy a gyermekeik milyen oldalakat látogatnak meg internetezés közben.
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)