Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hiányzott a Belli-csapatból a győzelemhez kellő plusz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. április 06. 09:30
Hiányzott a Belli-csapatból a győzelemhez kellő plusz
Kiskőrösi NKSZSE–Gyulasport NKft. 29-27 (16-16)

A leány-serdülőbajnokság tizenhetedik fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a Kiskőrösi NKSZSE gárdájához látogatott április 4-én. A fürdővárosi együttes a tabella ötödik helyén álló gárda elleni győzelemmel igyekezett versenyben maradni a dobogóért vívott ádáz küzdelemben.

Kemény csaták várnak még a Belli-csapatra a bajnokság folytatásában

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Triffa Zs., Bicskei B. 9/4, Felczán Cs. 1, Balázs E. 3, Tóth M. 4/1, Csukás O. 1, Anderlik A. 5. Csere: Gyetvai D., Braun D., Kertes Sz. Kovalovszki J. 3., Németh Cs. és Szegedi Sz. 1. Edző: Majorné Horváth Izabella.

A Majorné Horváth Izabella által vezetett fürdővárosi együttes a bajnokság bronzérmét szorongatva várta az összecsapást. A bajnokság színvonalát jól mutatja, hogy az éllovas csapat és az ötödik helyen álló társaság között csupán hatpontnyi a különbség. A pozíciók jelenlegi állása azonban könnyedén felborulhat, hiszen a Belli-csapatot üldöző gárdák közül kettő is csak kétpontnyi hátrányban és kétmérkőzésnyi lemaradással várja az előzési lehetőséget.

A vendégek ennek megfelelően kiválóan kezdték a mérkőzést, hiszen három gólt érő támadással nyitották a csatát. A vendéglátók tartották lépést és kemény védekezésükkel kissé megrémítették a gyulai lányokat. A gyulaiak nehezen eszméltek, ám a 18. percre 10-11-re mégis átvették vezetést. A kiváló iramú mérkőzés további részében felváltva találtak a csapatok a kapukba, ám az utolsó lépés a hazaiaknak jött ki jobban. A Poleretczki Petra által vezérelt kiskörösi támadók szerezték a félidő záró találatát, 16-16-re módosítva az állást.

A második félidőben folytatódott a gólpárbaj, amelyben mára nem „várvárosiak” akarata érvényesült. A Bicskei Borbála góljaira támaszkodó vendégek egy-két gól hátrányban követték vetélytársukat.

Ahogy azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetőjétől megtudtuk, Majorné Horváth Izabella a félidő felénél csatába dobta fiatalabb korosztályát. A taktikai húzásnak meg is lett az eredménye, hiszen a vendégek védekezése feljavult.

– Különösen Kovalovszki Jana és Szegedi Szimóna játéka emelkedett ki a mezőnyből, ahogy Tóth Mercédesz védekezése is a jobbak közé volt sorolható. Gyepes Dorina szép védésekkel vétette észre magát, de Balázs Enikő és Anderlik Andrea mezőnymunkája is dicséretet érdemel.

A gyulai gárda azonban a feljavult játékelemek ellenére sem tudott újra nyerő pozícióba jutni, így kétgólos vereséggel hagyta el a Bács-Kiskun megyei csapat arénáját.

A Gyulasport NKft. csapata veresége ellenére is maradt a tabella harmadik helyén, ám egy nagyobb pihenő után a jelenlegi ezüstérmes Szeghalmi NKC együttesével kell majd szembenéznie.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)