Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megduplázódott az Erkel Ferenc Művelődési Központ rendezvényeinek publikuma

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2018. április 04. 15:30
Megduplázódott az Erkel Ferenc Művelődési Központ rendezvényeinek publikuma
A gyulai előadásokra már hetekkel korábban elfogynak a jegyek

Hamarosan benépesülnek a szabadtéri gyulai rendezvényhelyszínek, és megnyílik a Rondella terasz, ami bizonyos tekintetben könnyítést fog jelenteni a művelődési ház munkatársainak, hisz programjaik kinőtték az intézményt. Az elmúlt időszakban több előadásukra is kétszeres volt a túljelentkezés, tereik zsúfolásig megteltek, a jegyek pedig hetekkel korábban elfogytak.

katona katalin

Fotó: Rusznyák Csaba

– Elindítottunk egy előadást, és rendszeresen kettő lett belőle – nyilatkozta lapunknak Katona Katalin, az Erkel Ferenc Művelődési Központ ügyvezetője. Ez azt jelenti, hogy a belépőjegyek már hetekkel korábban elfogynak. A hatalmas érdeklődés miatt az utóbbi időben többször is arról hoztak döntést a szervezők, hogy a rekordnézettségű előadásokat meg kellett ismételniük. A miniszter félrelép című produkciót például kétszer fogják játszani májusban, és közönségkívánatra a Csárdáskirálynőt is muszáj lesz visszahívniuk.

A látványos siker kapcsán Katona Katalin érdeklődésünkre így fogalmazott: nagyon hálásak a gyulai lakosoknak, hogy ekkora figyelemmel kísérik munkájukat, jelen vannak a mindennapjainkban, az életünkben, a programjainkon. Úgy tűnik, tette hozzá az intézményvezető, tereik befogadóképessége immár kicsinek bizonyul. Mind a színházterem, mind pedig a Vigadó folyamatosan színültig megtelik, a foglalások már a jövő évre történnek. Mindemellett egy-egy konferencia lebonyolításába a Kohán Képtár is be szokott kapcsolódni.

Az ügyvezető hozzátette, nem csupán a gyulaiak, a békéscsabaiak is rendszeres látogatóik, és az sem szokott megtörténni, hogy elégedetlenség miatt bárki is visszaadná színházbérletét.

Klubtevékenységeiket a test, a lélek és a szellem tükrében indították el, ami szintén jó ötletnek bizonyult, és eredményesnek, jegyezte meg Katona Katalin. Egyetlen olyan meghirdetett tanfolyamuk, összejövetelük sincs, ami iránt ne mutatkozna igény. Rengeteg fellépése van az Erkel kórusnak is, jegyezte meg Kovács Ágnes művelődésszervező, de kiemelten népszerűek az újonnan elindított gyermek- és a családi programjaik is. Alkalmanként 50–60 szülő vesz részt ezeken gyerkőceivel. Őket délután, illetve az esti órákban is fogadni tudják, amíg a szülők egyéb foglalkozásokon vesznek részt: ilyenkor óvónőre bízzák a kicsiket.

A sokak által már nagyon várt Rondella teraszt az április 24-i héten nyitják meg, a pálinkafesztivál ideje alatt tehát már működni fog. Ezenkívül számos többi tavaszi műsorral is készül a gyulaiak és a turisták szórakoztatására a művelődési ház csapata.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)