Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fákat ültettek a víz világnapja alkalmából az Élővíz-csatornán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. március 28. 11:20
Fákat ültettek a víz világnapja alkalmából az Élővíz-csatornán
A növények kenuval érkeztek a helyszínre

A víz világnapja alkalmából szervezett faültetést a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Bodoki Károly Vízügyi Múzeum Baráti Kör március 28-án az Élővíz-csatorna belvárosi szakaszán. A részvevők az Élővíz-csatorna mindkét partján pótolták az elmúlt években kidőlt, kipusztult szomorúfüzeket, amelyek a szervezők hitvallása szerint régóta meghatározó tájképi alkotói Gyula belvárosi szakaszának.

szomorúfűzfákat ültettek az Élővíz-csatorna partján

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A helyszínen kiderült: a Bodoki Károly Vízügyi Múzeum Baráti Kör kezdeményezésére öt évvel ezelőtt – a víz világnapja alkalmából – Gyula város belterületén, az Élővíz-csatorna mindkét partján negyven szomorúfüzet ültetettek a vízügyi igazgatóság munkatársai és a baráti kör tagjai. Ekkor indult az ünnepi faültetés története. 

– Az Élővíz-csatorna partja mind a gyulai lakosok, mind a városba látogató turisták közkedvelt helyszíne. Sajnos a vízparti faállomány évről évre pusztul és ritkul. Az öt évvel ezelőtti akció során ültetett fák sem mind maradtak meg, így a mostani ültetéssel az Élővíz-csatorna mindkét partján pótoljuk az elmúlt években kidőlt, kipusztult fákat – mondta el Pozsárné Kaczkó Zita, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság titkárságvezetője.

A fák stílusosan vízen érkeztek a helyszínre: a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Vízügyi Sportegyesületének kenusai, a Vízenjárók vitték a helyszínre azokat, ami nagy látványosság volt a közeli Ewoldt Elíz-óvoda apróságainak. 

Az Élővíz-csatorna belvárosi szakaszán harminc szomorúfűz-csemetét ültettek el a résztvevők.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)