Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyis diák az ország legjobbjai között

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2018. március 26. 15:45
Karácsonyis diák az ország legjobbjai között
Hírek a Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumból

Malkócs Boglárka Ibolya, a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium 11. B osztályos tanulója idén újra országos második helyezést ért el a Víz világnapja 2018 internetes versenyen. Oklevelét Székesfehérváron vehette át március 21-én az országos rendezvénysorozat keretében.

Malkócs Boglárka Ibolya

Fotó: Karácsonyi János Katolikus Gimnázium 

– Milyen szakirányt választottál a középiskolában?

– Emelt természettudományos képzésben veszek részt gimnáziumunkban, ami azt jelenti, hogy nagyobb óraszámban tanulunk biológiát és kémiát kilencedik osztálytól kezdve.

– Milyen versenyeken vettél részt az idei tanévben?

– Csapattársaimmal együtt három fordulót sikeresen teljesítettünk az Országos Állategészségügyi Versenyen. Egyéniben az OKTV-n és a Georgikon Biológia Tanulmányi versenyen indultam. Jelenleg az Ifjú Természettudós Verseny döntőjére készülök.

– Milyen további céljaid vannak az idei tanévben?

– Mivel én már abba a korosztályba tartozom, amelynek az egyetemen való továbbtanuláshoz mindenképpen szükséges egy nyelvvizsga, illetve egy idegen nyelvi érettségi, most májusban szeretném letenni az angol előrehozott érettségit, és nyáron az angol nyelvvizsgát.

– Van-e elképzelésed arról, hogy milyen pályát választanál?

– Igen. A biológia és a kémia nagyon közel áll a szívemhez, valamint általános iskolás korom óta országos versenyeken veszek részt. Ezért gondoltam az orvosi pályára, ezen belül is a gyermekgyógyászat és az idegsebészet az, ami nagyon érdekel.

– Miért ez?

– Több okból is az orvosi pálya felé orientálódom. Egyrészt a nővérem volt nagy hatással rám, ő is orvosi egyetemre jár Szegeden. Mindig sokat mesél nekem, hogy milyen jó az embereken segíteni, és meggyógyítani őket. Másrészt Révészné Japport Tünde biológia-tanárnőmnek köszönhetem az érdeklődésem, ő szerettette meg velem a biológiát. Bármilyen kérdésem van, bátran fordulhatok hozzá, és mindig felkészít a versenyekre. Rajtuk kívül a szüleimnek köszönhetem, hogy már tudom, hogy mi szeretnék lenni: orvos.

– Milyen segítséget kaptál a tanulmányaidhoz?

– Szerencsére a szüleim mindenben támogatnak. Általános iskolás korom óta a Karácsonyiba járok. Azért is érzem itt jól magam, mert a tanáraim nagyon segítőkészek, és szívesen versenyeztetnek, hogy kipróbálhassam tudásomat. A tanulmányaimat Gyula a Bay-ösztöndíjjal támogatja, amelyet a versenyeredményeim, eddigi bizonyítványaim beadásával pályáztam meg, majd egy előzetes elbeszélgetést követően el is nyertem azt.

– Mit csinálsz szabadidődben?

– Már jó pár éve iskolám énekkarának az oszlopos tagja vagyok. A diákmiséken mi szoktunk énekelni a kisiskolásokkal felváltva, és az iskolai ünnepségeken is mi szolgáltatjuk a zenét. Karácsonykor az időseknek és az óvodásoknak énekelünk, legutóbb március 23-án az Alma Mater Gálán léptünk fel. Emellett négyéves korom óta néptáncolok a Harruckern Néptáncegyüttesben. Heti kétszer két órát járok ide is. Számos programon veszünk részt, például állandó fellépői vagyunk a Körös-völgyi Sokadalomnak és a Minden Magyarok Nemzetközi Néptánc-fesztiváljának.

– Sok sikert kívánunk további terveid megvalósulásához!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)