Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Czeizel Endre nevével fémjelzett versenyen bizonyítottak a megye középiskolásai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. március 25. 09:00
Czeizel Endre nevével fémjelzett versenyen bizonyítottak a megye középiskolásai
Huszonnégy diák indult az idei megmérettetsésen

Czeizel Endre nevével fémjelzett versenyen bizonyítottak a megye biológia iránt érdeklődő diákjai március 24-én, a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban. 

Czeizel Endrére emlékezve versenyeztek a diákok

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A második alkalommal megrendezésre került esemény köszöntővel indult, amin elsőként Szűcs Levente, az Erkel Ferenc Gimnázium igazgatója kívánt sok sikert a versenyzőknek. 

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója üdvözlő gondolataiban arról mesélt, hogyan találkozott először a verseny névadójával és hogy a vele készített interjú miként hatott életére a későbbiekben. 
 
– Versenynek és névadójának találkozása sohasem véletlen, ahogy tanítóé és tanítványáé sem. A mai napon ez a rendezvény nem csupán megmérettetésről, tudásról és tudományról szól, hanem a kiváló tudós, Czeizel Endre emléke előtt  is tiszteleg – emelte ki Teleki-Szávai Krisztina.
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 
Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: reméli, hogy a verseny hagyományteremtő szándéka meghozza gyümölcsét az elkövetkezendő években. 
 
– A megismerés és az átélt tudás szépsége felér a legmagasabb művészeti élménnyel. Nemcsak gyönyörködtet, hanem segít a természet erőinek megismerésében és felhasználásban, jövőnk építésében is – utalt Öveges József korábban elhangzott gondolataira a városvezető.
 
A versenyhez és az együtt eltöltött naphoz a folytatásban sok sikert kívánt dr. Kovács József országgyűlési képviselő és dr. Szabad János genetikus, Szegedi Tudományegyetem professzora is.
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A köszöntők után indult a versenydolgozatok megírása és ugyanebben az időben az érdeklődő pedagógusoknak biológiai előadásokat tartottak. A délutánig tartó előadások sorában a szakemberek többek között olyan témákban szerezhettek plusz információkat, mint a gyógyszerek magzati ártalmassága és az emelt szintű biológia írásbeli érettségi tapasztalatai.
 
Lapunknak Kmetykó András matematikatanár, és a helyi szervezők egyike a helyszínen elmondta: a feladatokat dr. Szabad János professzor állította össze és a legnagyobb titokban tartotta azokat még a szervezők előtt is. 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 
– Ebben az a versenyben nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy ki hány könyvet olvasott el hanem arra hogy a tudásából mennyit tud alkalmazni. Éppen ezért főként gondolkodtató feladatok lesznek, amik azt mérik, ki hogyan tudja a megtanultakat a feladatok megoldásában alkalmazni – részletezte a szervező, majd hozzátette: az aktuális év feladatairól előre ők sem tudnak többet, hiszen a sportszerűség jegyében csak az összeállítójuk ismeri pontosan a kérdéseket.
 
– Ez a verseny tavaly indult útjára és ez az első olyan hasonló kihívás, amit Czeizel professzor nevét viseli, emellett az első azok sorában is, amelyben kizárólag genetikai feladatok szerepelnek. A szabályok szerint minden évben egy forduló van, és minden diák egyénileg szerepel a megmérettetésen – tette hozzá beszélgetőtársunk.
 
Az idei évben 24 diák jelentkezett a versenyre a megye szinte minden gimnáziumából. A megmérettetés eredményeivel azok kihirdetése után frissítjük cikkünket.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)