Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek az álkulcsokkal dolgozó banda ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. március 14. 14:30
Vádat emeltek az álkulcsokkal dolgozó banda ellen
A vádlottak tizenkét házba törtek be

Rablás bűntette és tizenkét rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekménye miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség négy nő és két férfi ellen, akik hat hónap alatt tizenkét idős embert károsítottak meg – tájékoztatta lapunkat szerdai közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Mint írták, a banda tagjai rokoni kapcsolatban állnak, és egyikőjük sem rendelkezett munkahellyel, jövedelemmel. A betörések részleteit rendszerint az elkövetés napja előtt beszélték meg. A vádlottak Szarvason kívüli településeken álkulcsokkal, csavarhúzóval törtek be a véletlenszerűen kiválasztott családi házakba.

A vádlottak olyan ingatlanokat igyekeztek kiválasztani, ahol idős emberek éltek. Az elkövetésben legalább négyen vettek részt változó felállásban: a házakba általában két nő ment be álkulcs felhasználásával, amíg a két férfi a kocsiban figyelt. A nyomozás során összesen 52 álkulcsot foglaltak le tőlük.

A banda tagjai 2016 szeptembere és 2017 márciusa között összesen tizenkét házba mentek be, és alkalmanként több százezer forint értékben loptak. Békés megyében Körösladányban és Gyomaendrődön jártak, de lopásokat követtek el Tiszaföldváron, Kunszentmártonon, Tiszakécskén, Berettyóújfaluban, Püspökladányban, Kisteleken és Törtelen is.

2016 szeptemberében egy 95 éves, egyedül élő idős ember karcagi családi házába jutottak be egy szegre felakasztott kulccsal. Az elkövetők közül három nő ment be a házba, magukhoz vettek 300 ezer forint készpénzt, 500 ezer forint értékű arany ékszert és 75 ezer forint értékben egyéb értéktárgyakat. Egyikőjük a sértettet a ruházatánál fogva megragadta, és hátralökte. 

A Békéscsabai Járási Ügyészség vádiratában a rablást elkövető másodrendű vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, további négy vádlott ellen végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Az egy lopásban közreműködő hatodrendű vádlottal szemben pénzbüntetést szabtak ki. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróságon folytatódik.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)