Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több gyulai sportolót is elismertek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. március 08. 08:30
Több gyulai sportolót is elismertek
Diákolimpia bajnokokat köszöntöttek a Békés Megyei Diáksport Egyesület rendezvényén

A gyulai kitüntetettek, edzők és kísérőik 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A 2016/2017-es tanév diákolimpiai bajnokait, köztük gyulai sportolókat köszöntötték március 7-én a Csabagyöngye Kulturális Központban. 

A ceremónián jelen volt Dankó Béla országgyűlési képviselő, az MLSZ elnökségi tagja, Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere, Kónya István, Gyula város alpolgármestere, Bíró Csaba, Békéscsaba önkormányzatának szakbizottsági elnöke, Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-Alföldi régiójának irodavezetője, Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályának vezetője, Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója és Felegyi Mihály, a Tondach Magyarország Zrt. igazgatója.

Az est díszvendége Szpin Renáta, a Linamar-Békéscsabai RSE válogatott játékosa volt, aki diákolimpiai bajnoki győzelméről is beszélt a fiatal sportolóknak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Dankó Béla köszöntőjében kifejezte, hogy a sportsikerek annak is köszönhetők, hogy a kormány jelentős összeget fordít a sportlétesítmények fejlesztésére, és a sport egészségmegőrző szerepének erősítésére. Örömét fejezte ki, hogy azzal a sportéletbe bekerült forrásokkal az elmúlt években sikerült megduplázni az igazolt sportolók számát.

A rendezvényen több gyulai tanulói is elismerést vehetett át. A fürdővárosi sportolók méltatása előtt Szabadosné Bécsi Katalin, az 5. sz. általános iskola igazgatója vehette át a Békés Megye Diáksportjáért kitüntetést.

Kiváló sportolói és tanulmányi eredményéért Magyar Gergő, a Nicolae Balcescu Román Gimnázium és Általános Iskola diákja vehetett át elismerést.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az ünnepség további részében az egyes sportágak diákolimpiai bajnokai, edzői és testnevelői vehették át jutalmukat.

Az est során díjat kapott a Süli Richárd, Mócz Dániel, Gábor-Lukács József, Seres Bence és Deli Lajos Patrik alkotta mezei futó bajnokcsapata, amelyet Prohászkáné Nemes Szilvia testnevelő és Kertes István készített fel.

Kitüntetést vehetett át teljesítményéért a Kurta Barnabás, Papp Máté, Kovács Máté és Molnár Balázs összetételű 4x1000 méteres váltó, amelyet Vinczéné Forgách Ágnes testnevelő és Kertes István készített fel.

A diákolimpiai küzdelmekben ezúttal sem talált legyőzőre Szigetvári Kevin, aki Gyáni János tanítványaként ért a dzsúdómezőny élére.

A teniszezők között a Magvető Református Általános Iskola két tanulója, Csukás Réka és Kovács Hédi állhatott fel a dobogó legfelső fokára, őket Kovács Zoltán készítette fel a küzdelmekre. Schriffert Dominik, az 5. számú általános iskola fiatal sportolója a tekézők diákolimpiai mezőnyében nyerte el a legcsillogóbb érmet, amiben Baksa Imre segítette. 

GYULAI HÍRLAP • 2018. március 08. 08:30
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)