Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek egy kábítószerrel kereskedő házaspárral szemben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. március 05. 11:00
Vádat emeltek egy kábítószerrel kereskedő házaspárral szemben
Az elsőrendű vádlott, egy 26 éves nő egy taxiban bukott le

Kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Békés Megyei Főügyészség egy okányi házaspárral szemben – tájékoztatta lapunkat hétfői közleményében a főügyészség.

Mint írják, a 26 éves nő 2016 áprilisában Svájcban 1,3 kilogramm kábítószert szállított Magyarországra, hogy eladja. Az anyagot az okányi lakóhelyükkel szemben lévő füves, bokros területen rejtették el férjével.

A nő a kábítószert Okányról Gyulára akarta szállítani, ezért taxit rendelt. Az autót éjjel két óra körül Sarkadon, a Gyulai úton ellenőrizte a rendőrség. Az egyenruhások három csomagnyi anyagot és egy digitális mérleget foglaltak le. Emellett a vádlottak otthonában tartott házkutatás során kábítószer-tartalmú anyaggal szennyezett kiskanalakat, bontott alufóliát és egy másik digitális mérleget is lefoglaltak.

Az anyag egy része kannabiszszármazék volt, másik része pedig amfetamint tartalmazott. Előbbi feketepiaci értéke mintegy 1,5 millió forint, utóbbi pedig 1,3 millió forintot ér.

A nyomozás során azt is megállapították a rendőrök, hogy a vádlottak nemcsak értékesítették, hanem fogyasztották is a kábítószert. A férfit és a nőt 5–20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethetik. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)