Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Előzeteseben a kétegyházi betörő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. március 01. 15:00
Előzeteseben a kétegyházi betörő
A 32 éves férfi egy 77 éves asszonyt fosztott ki

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt kezdeményezte egy 32 éves lőkösházi illetőségű, de Kétegyházán tartózkodó férfi előzetes letartóztatását – áll a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

gyanúsított – aki állandó munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezik – február 25-én, éjfél után nem sokkal megjelent a 77 éves, gyengénlátó és koránál fogva mozgásában korlátozott sértett házánál, a bezárt bejárati ajtót befeszítette, bement a konyhába, felkapcsolta a villanyt és kutatni kezdett. A zajra felébredt a sértett, kiment a konyhába és rákiabált a gyanúsítottra, hogy „Mit akarsz itt, te tolvaj, betörő!”.

A gyanúsított odalépett a sértetthez, befogta a száját, és rászólt, hogy ne kiabáljon, inkább adjon neki pénzt. Bár a sértett közölte, hogy nincs pénze, ennek ellenére a gyanúsított átkutatta a helyiséget, kiforgatta a sértett táskáját is. A sértett a gyanúsított fellépése és erőfölénye miatt mindeközben félelmében semmit nem mert csinálni. Miután a gyanúsított más értéket nem talált, a konyhában lévő 4000 forint értékű elektromos rezsót vette magához, majd távozott a helyszínről. A gyanúsított az eltulajdonított rezsót még ugyanezen a napon, hajnalban egy ismerősének eladta.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt azért, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a sértett és a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítást megnehezítené.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)