Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Termeld meg otthon!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2018. február 25. 07:00
Termeld meg otthon!
A virágzás ideje alatt több vízre van szüksége növényeinknek

képünk illusztráció

Forrás: Cadwellcollaborative.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! 

A citrusfélék igen kedves növényeink, főleg ha meg is ajándékoznak bennünket gyümölcseikkel. Egy-egy citrom, narancs vagy mandarin a saját fácskáinkról, még ha nem is olyan finom, mint a Mediterráneumban termett, megörvendeztethet bennünket.

A február a citromok fő virágzási ideje. Az ezt megelőző tápoldatozás és a rendben lévő talaj biztosíthatja a virágok megtermékenyülését. Természetesen a hőmérséklet és a fényviszonyok is lényegesek. A beporzást puha ecsettel javíthatjuk, mondván, a szobában se méhecske, se szél nincs. A termő citrusok között is előfordul, hogy egy-egy időszakot kihagynak a megtermékenyülő virágzásból. A következőkben azonban majd sikerülni fog. Mi sem felejtjük el a biciklizést, a citromjaink meg a terméshozást.

Az egyenletes öntözésnek és hőmérsékletnek is jelentősége van. A virágzás ideje alatt több vízre van szüksége a növényeinknek. A virágok nagy mennyiségű energiát fogyasztanak, melynek viszont a víz a hordozója. A magról vetett citromok többnyire nehezen fordulnak termőre. Ezt meg lehet gyorsítani a termő egyedekről vett szemekkel történő szemzéssel, oltással. Sajnos elég nagy a genetikai összeférhetetlenség, de próbálkozzunk. Az oltás előtti hetekben a növényeinknek több vizet adjunk.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)