Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kőkemény derbivel indulnak a tavasznak a gyula kézilabdás lányok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. február 16. 09:30
Kőkemény derbivel indulnak a tavasznak a gyula kézilabdás lányok
A Gyulasport NKft. ifjúsági és felnőttcsapata a Szarvasi NKK együtteseit fogadják február 17-én

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjának tízedik fordulójában a Gyulasport NKft együttesei a Szarvasi NKK csapatait fogadják február 17-én. A Barna Károly keze alatt formálódó gárdák mindegyike kőkemény kihívással indítja a tavaszi szezont.

A csapategység lesz a döntő a gyulasport nkft.-nél

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az ifjúsági együttes a tabella harmadik fokáról várhatja ellenfelét, amely az aranyérmes pozícióból érkezik a fürdővárosiak elé. A két alakulat a bajnokság nyitányában már találkozott egymással, akkor a gyulaiak öt góllal bizonyultak jobbnak a hazai pályán játszó ellenfelükkel szemben. A két csapat között csak minimális a különbség, amit jól mutat, hogy a két gárda csupán két egységnyire van egymástól a tabellán. A gárdák legjobbjai között is szoros a versenyfutás, hiszen a góllövő listán Boruzs Barbara a negyedik, míg a szarvasiak legjobbja a második helyen áll.

– Ifjúsági csapatunk ősszel nyert Szarvason, de abból a keretből sajnos két meghatározó játékosunk hiányozni fog. Rokszin Réka befejezte a játékot, Bozó Anna pedig gerincbántalmakkal bajlódik. Nem lesz egyszerű ez a feladat a kicsi, de lelkes csapatom számára.

A felnőttek esetében már bonyolultabb a helyzet, hiszen egyrészt a hazaiak a nyolcadik helyről várják a második helyen állót, másrészt Barna Károly alaposan felforgatott és újjáépítés alatt álló csapattal vág neki a tavaszi küzdelmeknek. Ennek megfelelően a bajnoki nyitányon elért vereség sem mondhat túlságosan sokat.

A gyulaiak mestere a párharcról elmondta: a gárda csapategysége döntően befolyásolni fogja a mérkőzés végkimenetelét.

– A felnőttegyüttessel nagyarányú vereséget szenvedtünk az őszi szezonban, ám ez előzmények ismeretében borítékolható volt a mentális gyengeség. Remélem, hogy a hétvégi mérkőzésen egy teljesen más felfogású gyulai csapat lép majd pályára. Nagyon fontos lesz a védekezés, ha ezt sikerül megoldani, és ebből gyors ellentámadásokat vinni, akkor akár elégedett is lehetek. A csapategység most is döntő tényező lesz.

A Gyulasport NKft. ifjúsági és felnőttcsapatának mérkőzése 16 órakor és 18 órakor kezdődik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)