Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felújítják Városerdő vízelvezető rendszerét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. február 05. 11:00
Felújítják Városerdő vízelvezető rendszerét
A beruházás 60 millió forintból valósul meg

60 millió forintból újul meg teljes mértékben Városerdő belvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszere – tudtuk meg Alt Norbert alpolgármestertől, aki Molnár Csabával, a mérnöki osztály vezetőjével tartott sajtótájékoztatót február 5-én. A beruházás ahhoz a TOP-os pályázathoz kapcsolódik, amelynek segítségével a város több pontján is felújítják a vízelvezető rendszereket.

alt norbert és molnár csaba

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A nemrégiben elnyert pályázat egyik legnagyobb beruházása Városerdő vízelvezetésének helyrehozatala – mondta Alt Norbert. Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy a város már tíz évvel ezelőtt készített felújítási tervet, amelyre a rendszeresen előforduló belvíz- és csapadékvíz-problémák miatt volt szükség.

Az azóta eltelt időben voltak kisebb-nagyobb pályázatok, de azokat nem sikerült elnyerni. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak, azaz a TOP-nak köszönhetően Gyula több pontján, így Városerdőn is megújul a vízelvezetés.

A munkálatokra 60 millió forint áll a rendelkezésre. A városerdei területen mindössze két-három utcában van megfelelő vízelvezetés, így egy komplett rendszer kiépítése szükséges ahhoz, hogy megoldódjanak a régóta húzódó problémák. A beruházásra szánt összeg öt kilométernyi rendszer kiépítését teszi lehetővé, amely magában foglalja a kapubeállók csövezését, azok befedését és az árkok építését is.

Alt Norbert azt kéri a környék lakóitól, hogy legyenek türelmesek az elkövetkezendő három-négy hónapban, hiszen egy ilyen mértékű beruházás nagy felfordulással jár, de a rendszerek kiépítésének végeztével elindulnak a helyreállítási munkálatok, így pedig egy több évtizedes problémára tehetnek pontot Városerdőn.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)