Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gazdára találtak a sportvilág „aranyszobrocskái”

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. január 28. 16:35
Gazdára találtak a sportvilág „aranyszobrocskái”
A Város Sportjáért elismerést Winkler Andor, a Gyulai SE vívóedzője vehette át

Ünnepélyes keretek között rendezték meg idén is az Év sportolója díjátadó gálát és a sportbált január 27-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Az év legjobban várt sport- és társasági eseményén a hagyományoknak megfelelően átadták a fürdővárosi sportvilág legjobbjainak járó elismeréseket. 

Winkler Andor vehette át a város sportjáért kitüntetést

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A fürdővárosi sportélet legkiemelkedőbb sportolói és sportvezetői előtt tisztelgő estet Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Kovács József országgyűlési képviselő köszöntő szavai nyitották meg.

A polgármester szavaiban párhuzamot állított a városvezetés és egy sportegyesület vezetése között. Mint mondta, a mindennapok folyamatos munkával, küzdelemmel telnek, az előrelépés pedig sokszor napi szinte észrevehetetlen, apró eredményekből áll össze.

– Az eredmények ugyanúgy erősítenek, még eltökéltebbé tesznek bennünket, a motivációt viszont nem a saját gyarapodásunk, hanem a közösség gyarapodása, eredményei adják.

Görgényi Ernő beszédében részletezte azokat a már megvalósult beruházásokat, amelyek elősegítették a most megünnepelt sportsikereket, és kitért a jövőbeli sportfejlesztésekre is.

– Fontos célunk, hogy a lehető legjobb körülményeket tudjuk biztosítani a sportolók számára, ezért is haladunk tovább minden évben az előző esztendők fejlesztéseire alapozva.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kovács József szavaiban többek között az utánpótlás-nevelés fontosságára hívta fel a figyelmet, a gyermekek mindennapos testnevelésére és arra, hogy a pedagógusok és sportvezetők hogyan tudják már egészen fiatal korban a sport szeretetére nevelni a következő generációt.

– Gyulán a sportéletnek nagyon komoly hagyományai vannak, de ennél is fontosabb, hogy nagyon komoly jövője is van. Abban reménykedem, hogy ez a komoly sikerekben gazdag sportélet tovább folytatódik, és a 2018-as évben is legalább annyi sikeres sportolót köszönthessünk, mint ebben az esztendőben.

A nyitóbeszédek után a fürdővárosi sportélet nagyjainak jutalmazása következett, többek között megválasztották az év férfi, női és fogyatékkal élő sportolóit és átadták a Város Sportjáért kitüntetést is.

Az est további részében már a lazítás, a jókedvű beszélgetés és a hajnalig tartó mulatozás vette kezdetét, hogy azt követően útjára induljon egy újabb sportsikerekben gazdag versenyév.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gála díjazottjai: 

Az Év Sportolója kategória női elismerését Daka Anett úszó, Asztalos Annabella kézilabdázó és Balog Noémi labdarúgó érdemelték ki eredményeikkel. Az év edzője címmel járó serleget Tóth AndrásJuhász Jácint, Barna Károly és Molnár Zoltánné vehették át versenyzőik felkészítéséért.

Az Év Sportolója férfi mezőnyében Horváth Soma vívót, Süli Richárd atlétát és Lovász Zoltán teniszezőt ismerték el. Az Év Edzője címhez Winkler Andornak, Radnai Reindhardnak, Kertes Istvánnak és Kovács Zoltánnak gratulálhattak a jelenlévők.

Az Év Csapata kategóriájában a Tenisz Szabadidő Sport Club OB II.-es csapata (Szeri Dávid, Lovász Zoltán, Csernus István, dr. Kopcsák Zoltán, Oláh Imre, Juhász Zsolt, Kincses Bence és Kovács Zoltán. Felkészítő edző: Kovács Zoltán), a Gyulai Amazonok NB II.-es együttese (Csontos Zsanett, Németh Viktória, Perjési Rita, Papp Laura, Fülöp Diána, Erdélyi Angéla, Csanálosi Anada, Kurai Nikolett, Bálint Rebeka, Balogh Noémi, Szilágyi Zsanett, Molnár Ágnes, Deák Márta, Bálint Kata és Pilán Tímea. Vezetőedző: Molnár Zoltánné) és a Gyulasport NKft. NB II.-es junior-kézilabdacsapata (Balázs Enikő, Bicskei Borbála, Boruzs Barbara, Felczán Csenge, Gyepes Rita, Komlósi Csilla, Nagy Izabella, Szabó Leila, Szappanos Réka, Szőke Dorka, Varga Mónika, Csiszér Laura, Rokszin Réka és Szerb Katalin. Vezetőedző: Tövisháti Zsombor) vehetett át díjat. Az év edzője elismerést Tövisháti Zsombornak nyújtották át.

A Város Sportjáért címek ifjúsági kategóriájának díjazottjai Baka Szilvia atléta, Szabó Leila kézilabdázó és Veres Laura úszó lettek, a férfi kategóriában pedig Nagy Roland úszót, Orosz Botond teniszezőt és Szalai Áron úszót díjazták. Az ifjúsági mezőny csapatának a Gyulai Termál FC U19-es ifjúsági labdarúgócsapatát (Kajári Attila, Forogau Zoltán, Forogau Péter, Ficzere Tamás, Kovács István, Nagy Zoltán, Tövisháti Máté, Tokaji Zsolt, Kondoros Norbert, Juhász Norbert, Szücs Damján, Gyöngyösi Gergő, Kovács Gergő, Szabó Patrik, Csongrádi Csaba, Katona Gergő, Futaki Ádám és Gábor-Lukács József. Edző: Szabó Attila), a Gyulasport NKft. serdülő-kézilabdacsapatát (Szabó Leila, Gyepes Rita, Szappanos Réka, Balázs Enikő, Bicskei Borbála, Hudák Dóra, Felczán Csenge, Juhász Zsófia, Tóth Mercédesz, Csukás Orsolya, Anderlik Andrea, Braun Dóra, Szegedi Szimóna és Kovalovszki Jana. Edző: Majorné Horváth Izabella) és a Gyulai Amazonok U-18 as labdarúgó-együttesét (Németh Viktória, Csontos Zsanett, Barthalos Dóra, Szegedi Nikolett, Kurai Nikolett, Bálint Rebeka, Gera Dóra Bordás Renáta, Pilán Tímea, Balogh Noémi, Kajári Gabriella, Csanálosi Anada, Paál Dalma, Lázár Aliz, Mázik Flóra, Molnár Izabella és Bálint Kata. Vezetőedző: Molnár Zoltánné) választották. Az Év Edzője kitüntetéseket Csukásné Kovács Katalinnak, Tóth Szilárdnak, Fodor Zoltánnak, Majorné Horváth Izabellának, Juhász Jácintnak, Szegedi Zsoltnak, dr. Török Enikőnek és Szabó Attilának ítélték oda.

A fogyatékkal élő sportolóknak szánt elismeréseket nyújtották át Bíró Bernadett úszónak, Herczeg János bowling- és úszóversenyzőnek, Jenei Zoltán úszónak és Ale Patrícia paragilityversenyzőnek.

A 2017-es év legjobb szenior sportolóinak Fehér Edit úszót, Szabó Ilona atlétát, dr. Legeza László úszót és Szántó Zoltán íjászt választották.

A tanácsnoki különdíjat ebben az évben Erdélyi Lajos érdemelte ki a sportért való elkötelezettségéért, a Szilágyi Sándor-emlékdíjat pedig Lapis Péter és Kissné Bruder Ilona vehették át.

A 2017-es esztendő legjobb ifjúsági sportolóinak járó elismeréseket Beleznai István kosárlabdázónak, Gyepes Gergő kosárlabdázónak, Nagy Izabella kézilabdázónak, Gyepes Rita kézilabdázónak, Zvolenszki Gergő íjásznak, Medgyesi Szabolcs labdarúgónak, Juhász Norbert labdarúgónak, Mácsok Fruzsina úszónak, Dobra Dóra úszónak, Kiss Petra atlétának, Nánási Katalin atlétának, Csukás Réka teniszezőnek, Kovács Hédi teniszezőnek, Csenki Vivien agilitysportolónak, Schriffert Dominik tekézőnek és Gurzó Bence Bendegúz sakkozónak ítélték oda.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)