Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Esélyteremtésért kitüntetést kapott Felföldi Sándor

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2018. január 24. 09:30
Esélyteremtésért kitüntetést kapott Felföldi Sándor
Minisztériumi támogatás kapott, és egy határon átnyúló együttműködésről is megállapodott az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület

Miniszteri elismerést vehetett át Felföldi Sándor, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke január 23-án Budapesten. A fővárosba utazó elnököt Pálfi Endre elnökségi tag és a Gyulai Hírlap munkatársa is elkísérte.

Felföldi Sándor az Emberi Erőforrások Minisztériumának kitüntetésével

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Felföldi Sándor az Emberi Erőforrások Minisztériumába volt hivatalos, ahol is az önkéntesség, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyteremtése és a gyermekvédelem területén kiemelkedő munkát végző embereknek adtak át miniszteri elismeréseket. A gyulai szervezet elnöke az Esélyteremtésért kitüntetést vehette át Novák Katalintól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárától.

Ahogy azt az államtitkár megfogalmazta, azok az életképes közösségek, ahol az emberek figyelme túlterjed saját magukon és a szűk környezetükön, másokra is képesek figyelni, felelősséget éreznek másokért, többletenergiát és időt áldoznak mások segítésére.

Felföldi Sándor szerint a mostani kitüntetés nagyon fontos mérföldkő az egyesület életében, hiszen azzal mind erkölcsileg, mind anyagilag a legmagasabb szinten is kifejezték támogatásukat a szervezet munkáját illetően.

 

A gyulaiak Simon Csabával egy határon átnyúló gyermektáboroztatási programról tárgyaltak

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A miniszteri átadó ceremónia után a fürdővárosi civilek egy találkozóra voltak hivatalosak, ahol Simon Csabával, az inaktelki Áldás Népesség Egyesület elnökével folytattak megbeszélést. A munkaebéd fő témája egy határon átnyúló gyermektáboroztatási program továbbépítése volt, amelynek köszönhetően inaktelki és gyulai gyerekek nyári cserevakációja valósulhat meg.

– A beszélgetésen szóba került még az az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület február 10-én tartandó jótékonysági estje is, ahová a mindenkit szeretettel várunk – mondta el a Felföldi Sándor.

Az egyeztetés után Simon Csaba a Parlamentben találkozott Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével, akivel a gyulai és az inaktelki civil szervezet együttműködésének további lépéseiről is tárgyaltak.

 A tárgyalások után a gyulai egyesület elnöke és elnökségi tagja egymillió forint összegű támogatásról írtak alá megállapodást a Külügyminisztériumban. Az összeg a tizedik, jubileumi Fuss a sérült gyermekekért! jótékonysági futóverseny Arany-maratonon távjának szervezési költségeihez nyújt segítséget.

– A május elejére tervezett jubileumi futóverseny egyik különleges vendége lesz a Nemadomfel együttes. A zenekarban a szólisták 
kivétel nélkül sérült – mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült – előadók – ismertette az elnök. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)