Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkéselt egy mozdonyvezetőt, vádat emeltek ellene

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. január 04. 11:00
Megkéselt egy mozdonyvezetőt, vádat emeltek ellene
A megyei főügyészség a kóros elmeállapotú vádlott felmentésére tett indítványt

A Békés Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 22 éves román állampolgárságú férfival szemben, aki 2017 januárjában Kétegyházán megkéselt egy mozdonyvezetőt.

A vádlott 2017. január 18-án a reggeli órákban Romániából érkezett Magyarországra egy nemzetközi gyorsvonat utasaként, egy kocsiban utazott egy szolgálatból hazatérő mozdonyvezetővel, a későbbi sértettel. A sértett a vonatról a kétegyházi vasútállomáson leszállt, és előreindult a mozdony felé. A vádlott ugyancsak leszállt a vonatról, majd sietve a sértett után indult, kezében egy 9,5 cm-es pengehosszúságú kést tartva. A sértett észrevette, hogy valaki követi, ezért hátrafordult. Ekkor a vádlott minden előzmény nélkül combon szúrta a sértettet, és fellökte őt. Miután a sértett felállt, a vádlott késsel a kezében ismét felé indult, a sértett a táskájával igyekezett védekezni, egy segítségére siető munkatársa pedig kaviccsal dobálta meg a vádlottat. A vádlott –  miután egy kavics eltalálta – lefeküdt a peronra, ott vették őrizetbe a kiérkező rendőrök. A sértett a késelés következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módja, eszköze, helye alkalmas volt arra, hogy életveszélyes sérüléseket okozzon.

A Békés Megyei Főügyészség az ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, ugyanakkor a főügyészség a kóros elmeállapotú vádlott felmentésére tett indítványt azzal, hogy a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)