Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Interaktív képzést tartottak a Gyulai Törvényszéken

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. december 13. 15:30
Interaktív képzést tartottak a Gyulai Törvényszéken
A képzés apropóját az elektronikus kapcsolattartás bevezetése adta

A büntetőeljárásoknál alkalmazott elektronikus kapcsolattartásról tartottak képzést az igazságügyi alkalmazottaknak november 29-én és december 7-én a Gyulai Törvényszéken – tájékoztatta lapunkat szerdai közleményében a törvényszék.

a képzésben büntető ügyszakos bírák, bírósági titkárok és más igazságügyi alkalmazottak vettek részt

Fotó: Gyulai Törvényszék

A rendezvény aktualitását az adta, hogy a vonatkozó jogszabályok értelmében a 2018. január 1-je után megindult büntetőeljárásokban egyes eljárási szereplők elektronikus kapcsolattartásra kötelesek.

A törvény értelmében a gazdálkodó szervezetek, a jogi képviselők és az ügyfélként eljáró állami szervek, önkormányzatok kötelesek elektronikus úton tartani a kapcsolatot egymással, így a bíróságokkal is. A többi érintett számára lehetőséget jelent az elektronikus út használata. Lényeges, hogy az elektronikus kapcsolattartás nem azonos az egyszerű e-mail küldésével, hanem ügyfélkapun, hivatali kapun, illetve gazdálkodó szervezetek esetében cégkapun keresztül valósul meg – hívták fel a figyelmet.

A képzésen Varga Magdolna, a Gyulai Törvényszék kapcsolattartója mutatta be az elektronikus eljárásra vonatkozó szabályokat a résztvevőknek. A jogszabályi háttér ismertetése mellett az előadó számos gyakorlati tanácsot is adott, és megválaszolta a felmerülő kérdéseket.

A program végén a jelenlévők a teremben található számítógépek segítségével maguk is kipróbálhatták az előadáson elhangzottakat, és működés közben is megtekintették a programot.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)