Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egészségnapot tartottak a Dürer-iskola alsósainak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. november 30. 15:30
Egészségnapot tartottak a Dürer-iskola alsósainak
A rendhagyó programon 170 diák vett részt

Egészségnapot rendeztek a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola alsósainak november 30-án. Az eseményt 2012 óta szervezik meg az intézményben, ahol ezúttal a 3. évfolyamosok ötletei alapján állították össze a programot.

Egészségnap az Dürer-iskolában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ahogy a helyszínen megtudtuk, minden alsós nagyon várta már a különleges napot. A rendezvényen 170 apróság gyűlt össze azért, hogy még többet megtudjon arról, hogyan óvhatja meg az egészségét. Az is kiderült, hogy a program célja az egészséges életmódra nevelés.  Az ötletgazdák főként a testmozgás és az étkezés legfontosabb és legegyszerűbb szabályait igyekeznek átadni a legkisebbeknek.

Az egészségnapon „mintaebédet” fogyasztottak a tanulók, majd szabadidős programokon vehettek részt, aminek a célja a jó és egészséges szokások kialakítása volt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter


Ebéd után az igazgató, Zámori Ida köszöntötte a tanulókat. Megnyitóbeszédében azt hangsúlyozta, hogy mindannyian felelősek vagyunk önmagunkért, egészségünk megőrzéséért, melynek része a megnyugtató pihenés, a mozgás, a táplálkozás és a szeretetteljes környezet. 

A program bemelegítéssel folytatódott Kovács Gabriella tanító vezetésével, majd a diákok több tanteremben ismerkedhettek meg az egészséges életmód alapjaival.

A táplálkozás és testmozgás mellett a helyi mentősök a sebellátás egyszerű módját is megmutatták nekik, de mézbemutató is volt, és a fogápolás sem marad ki a nap legfontosabb programjai közül. Az arra vállalkozók a nap végén kvíz kitöltésével és sorversenyen mérhették össze tudásukat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)