Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Előzetesben az idősotthonokra specializálódott bűnbanda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2017. november 30. 16:30
Előzetesben az idősotthonokra specializálódott bűnbanda
További gyanúsítások is várhatóak az ügyben

A Békéscsabai Járási Ügyészség többrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kezdeményezte egy 42 éves és egy 38 éves férfi, valamint egy 28 éves nő előzetes letartóztatását. A három szlovák állampolgár számlájára több magyarországi betörés írható – tájékoztatta lapunkat csütörtöki közleményében a főügyészség.

 

Fotó: Police.hu

A gyanúsítottak az elmúlt három hónap alatt legalább négy idősek otthonába törtek be Békéscsabán, Kondoroson, Győrújbaráton és Pannonhalmán úgy, hogy kifeszítették az ablakot. A legnagyobb kárt idén augusztus végén egy kondorosi intézményben okozták, ahonnan két lemezkazettát és egy bútorszéfet loptak el, amelyekben csaknem 3 millió forint volt. Egy másik kondorosi nyugdíjas ház udvaráról egy kerékpárt is eltulajdonítottak, egy magánházból pedig különféle kéziszerszámokat.

A gyanúsítottak legutóbb november 27-én egy pannonhalmi nyugdíjas házba törtek be, ahonnan a pénzkazetták felfeszítése után 1,8 millió forintot zsákmányoltak. Nem sokkal ezt követően Komáromban, a Duna-hídnál fogták el őket, amikor a lopott pénzzel Szlovákiába akartak távozni.

A rendőrség vizsgálja, hogy lehet-e további magyarországi betörésekhez köze a most lefülelt bandának, így további gyanúsítások is várhatóak az ügyben.

Az eset érdekessége, hogy a 42 éves szlovák férfi korábban volt már Magyarországon büntetve hasonló bűncselekmény miatt, de más néven, mivel azóta nevet változtatott.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén megnehezítenék a bizonyítást. Emellett a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak előzetes letartóztatását harminc napra rendelte el.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)