gyula volt az országos kampány első állomása
Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter
– A kampány gondolatát az adta, hogy sok támadás éri a kórházi étkeztetést, éppen ezért szeretnénk bebizonyítani, hogy ebből a gazdasági keretből, a megszokott alapanyagokkal is lehet nagyon ízletes, tápláló, az előírásoknak megfelelő ételeket készíteni. Amit szintén fontos tudnia a lakosságnak, hogy ezek az ételek eltérnek azoktól, amelyeket otthon megszoktak – mondta dr. Hajnal Edit, a kampány menedzsere.
Hozzátette, hogy ennek sokszor az lehet az oka, hogy éppen a nem megfelelő étkezés miatt szorulnak kórházi kezelésre az emberek, ezért diétás étkeztetésre szorulnak.
– Nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek, hiszen szeretnénk, ha mind a betegeink, mind a dolgozóink a rendelkezésre álló kereteken belül a lehető legjobb minőségű élelmet kapnák – mondta dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa.
A roadshow legközelebb Egerbe látogat, Ambrus György pedig oda is, illetve az összes tervezett helyszínre el fog látogatni, hogy segítse a kezdeményezést.
Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter