Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győzelmi pontokat hozott a szomszédvári szívroham

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. november 20. 14:00
Győzelmi pontokat hozott a szomszédvári szívroham
Eubility Group Békéscsaba U21–Gyulasport NKft. 30–31 (13–18)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjának kilencedik fordulójában a Gyulasport NKft. felnőttcsapata az Eubility Group Békéscsaba U21 gárdájához látogatott november 19-én. Barna Károly együttesének a szomszédvár fiataljaiból álló együttessel kellett felvennie a versenyt.

____Eredeti-P1230857.JPG

A végjátékban sem remegett meg a gyulai lányok keze

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulasport NKft.: Borsós E., Nagy C., Asztalos A. 3, Radnóti M. 4, Rácz K. 2, Csapó H. 7/4, Buzási O. 7. Csere: Nagy B., Jámbor F., Nagy N. 5, Szőke D., Nagy I., Komlósi Cs., Szabó L. 1, Csiffáry Cs. 1 és Boruzs B. Vezetőedző: Barna Károly.

Ahogy Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője fogalmazott, nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, hiszen a két szomszédvári csapat mindig is nagy harcot vívott egymással.

Így volt ez a mostani találkozón is. A hazaiak kezdték jobban a párharcot, hiszen rögtön az elején két góllal elléptek a gyulaiaktól. A Barna Károly vezette együttes azonban hamar ráébresztette a csabai gárdát, hogy ez a mérkőzés nem lesz sétagalopp. A Csapó Hajnalka és Buzási Orsolya által repített fürdővárosiak a 10. percben átvették a vezetést a vendéglátóktól. A félidő végére ezt az előnyt feljebb tudták tornászni, hiszen ötgólos előnnyel mehettek pihenni az öltözőbe.

A második félidő elején újabb két találattal növelték előnyüket a gyulaiak. A nagy fordulat azonban még váratott magára, hiszen a hazaiak egy 9–4-es szériát produkálva utolérték a „várvárosiakat”, a 29. percben pedig át is vették a vezetést.

Izgalmas végjátékra volt kilátás a békéscsabai arénában. Ennek megfelelően a gyulai gárda tagjai újra beleálltak a párharcba, és nem sokkal később kiegyenlítették az állást. A drámai befejezés harminc másodperccel a találkozó vége előtt érkezett a csatába, ekkor a hazai támadást sikerült semlegesítenie a vendégeknek.

– Megszerezzük a labdát, Csapó Hajni kapja a labdát. Nem ismer se istent, se embert, csak a kapura koncentrál. Iszonytatos erejű lövés hagyja el a kezét. Góóóóól! – hangzottak Máthé István szavai a találkozón.

A Gyulasport NKft. csapata ezzel megszerezte negyedik győzelmét a bajnoki szezonban. A következő fordulóban az erőtől duzzadó együttes az éllovas FKSE-Algyő gárdáját fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)