Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Takács Árpád: a mérnökök viszik előre a világot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. november 06. 16:30
Takács Árpád: a mérnökök viszik előre a világot
Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Mérnöki Kamara

Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Mérnöki Kamara november 6-án. A megállapodást Takács Árpád kormánymegbízott és Buzás Zoltán, a Békés Megyei Mérnöki Kamara elnöke írta alá a kormányhivatal nagytermében, ahol a magyar tudomány ünnepéhez kapcsolódó, mérnöki napot tartott a kamara.

nagy gyulabuzás zoltántakács árpád és várfi andrás

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A kamarák megalakulásának 20. évfordulóját ünnepeltük nemrég, ilyenkor pedig felvetődik a kérdés, hogy mire is jutottunk – kezdte köszöntőjét Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.

– Idén volt egy másik évforduló is: 150 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Mérnök és Építész Egylet. Hollán Ernő és társai maradandó alkotásokat tudtak létrehozni, ezek ma is példák számunkra. A ma mérnökeinek is kötelessége, hogy a korunk adta lehetőségeket kihasználják, de ahhoz, hogy ezt meg tudják tenni, minőségi munkára és megfelelő tudásra van szükségük. Ehhez együttműködés szükséges a szakmai körökben, valamint az állami igazgatással és a jogalkotással.

Takács Árpád már korábban is hangsúlyozta, hogy a kormányhivatal megfelelő működéshez négy alappillér kell, ezeknek egyike a kamarákkal való együttműködés. A kormánymegbízott úgy fogalmazott, hogy fontosnak tartják, hogy együttműködési megállapodást kössenek minden olyan szereplővel, amely a kormányzat szempontjából fontos, illetve a kormányhivatal életében stratégiai jelentőségű.

– Ha nem figyelünk arra, amit a kamarák megfogalmaznak számunkra, akkor egy zárt hatóságot fogunk működtetni, amely öncélúvá válik, és nem tudja biztosítani Békés megye fejlődését – mondta a kormánymegbízott, majd hozzátette, hogy a mérnökök viszik előre a világot, nélkülük nincs fejlődés és társadalmi előrejutás.

Várfi András, a Békés Megyei Önkormányzat társadalmi megbízatású alelnöke kiemelte, hogy a mérnökök mind alkotók, és nagyon jó, hogy egy napot nekik is szentelünk az évből.

A köszöntők után Takács Árpád és Buzás Zoltán aláírták az együttműködési megállapodást, majd szakmai előadásokat hallgathattak meg a jelenlévők.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)