Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Boróka-programok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. J. • KULTÚRA • 2017. november 02. 14:15
Boróka-programok
Az egyesület kiállítással, könyvbemutatóval és színházi előadással várja az érdeklődőket november 3-án és 8-án

A Boróka Magyar–Székely Kulturális Közhasznú Egyesület újabb programokkal várja tagjait és az érdeklődőket a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban.

Az élet csendje címmel november 3-án, pénteken 17 órakor egy kiállítás nyílik az egyesület szervezésében. A könyvtár földszinti előadótermében Fábián Irén, Marosán Rózsa, Ökrösné Kondorosi Julianna, Orestyák Mária és Sütő Jánosné alkotásai tekinthetők meg december elejéig.

Az irodalom, a könyvek és a nyelvészet területére kalauzolja hallgatóit az egyesület konferenciája, amely november 8-án, szerdán 16 órakor kezdődik a Simonyi-olvasóteremben. A határon átnyúló kulturális együttműködéséről szóló rendezvényt Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere nyitja meg, majd Kentaur kommandó címmel tartanak könyvbemutatót. Az esten Orcsik Roland délvidéki magyar költővel Kiss László beszélget majd.

Aznap 17 órától az Erdélyről készült verses-képes könyvsorozatot mutatja be a Péter Pál Kiadó képviseletében Löwey Lilla és Váradi Péter Pál. A programon Soós Andrea előadóművész tolmácsolásában versek hangzanak el.

A konferencia könyvtári részének zárásaként, 18 órától Fodor György előadása lesz hallható Nyelv vagy nyelvjárás-e a székely? címmel.

Az egyesület programsorozata itt nem ér véget, hiszen 19 órától a Gyulai Várszínház kamaratermében Fekete Vince költő és a Mácsafej zenekar közreműködésével bemutatják A dolgokról egy földi szellemnek című előadást, melyet Kolcsár József rendezett. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)