Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Botrányos rangadón vesztett két pontot a Démusz-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. október 30. 09:00
Botrányos rangadón vesztett két pontot a Démusz-csapat
Szarvasi FC – Várfürdő-Gyulai Termál FC 2–2 (0–1)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság tizenkettedik fordulójában a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a Szarvasi FC együtteséhez utazott október 28-án. A Démusz-csapat egy botrányos hangulatú mérkőzésen veszítette el előnyét és pontjait.  

____Eredeti-Termal_FC.jpg

Elkaszálták a Démusz-csapat győzelmi reményeit

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Harman, Bogár, Bozó (Kormány), Nagy, Kukla, Bozsó, Fülöp (Bagi), Czirok, Konyecsni (Susánszki), Jimoh és Tövisháti (Kádár). Csere: Démusz, Repisky és Kovács. Vezetőedző: Démusz Zsolt.

A hazaiak a tabella harmadik helyéről várták a fürdővárosi rohamokat, akik három vereség után szerették volna gyarapítani győzelmeik számát.

Ennek megfelelőn kezdtek a vendégek, hiszen már az összecsapás 8. percében vezetést szereztek, amikor egy agresszív labdaszerzést követően Czirok talált a hazai kapuba. 0–1.

A folytatásban is a fürdővárosiak irányítottak, akik előtt több lehetőség is adódott. A hazaiak is veszélyeztettek a gyulai kapura, ám mindkét hálóőr a helyzete magaslatán állt. A Démusz-csapat hazai csapat játékát tökéletesen kontrollálva, a derbi ritmusát meghatározva irányította a mérkőzést. Ennek megfelelően egy gólos gyulai vezetéssel mehettek a csapatok a pihenőre.

A második játékrész sem hozott érdemi változást, egészen a 83. percig, amikor is egy támadás végén Czirokkal szabálytalankodtak a védők. A játékvezető kirúgást ítélt, de az asszisztens jelzésére megváltoztatta véleményét, Bozsó magabiztosan végrehajthatta a jogosan megítélt tizenegyest. 0–2.

Mint azt Démusz Zsolt vezetőedzőtől megtudtuk, ezután az egész mérkőzés alatt egyébként is igen csak érdekesen bíráskodó játékvezető vette át a hatalmat a pályán.

 – Először a 86. percben megítélt büntető volt furcsa, mivel két szarvasi játékos futott össze és ezért büntetőt rúghattak a hazaiak. Ezután három perc hosszabbítás következett, ami egészen a 95. percben megszerzett hazai egyenlítő gólig tartott.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC három vereség után egy balszerencsés döntetlennel zárta a fordulót és a következő körben a tabella második helyén álló Békéscsaba 1912 Előre II. gárdáját fogadják a fürdővárosi „stadionban”.

– Döbbenet, ami ezen a mérkőzésen történt! Az, hogy játékvezető ilyen módon döntsön el mérkőzést, az még a hazai edzőkollégámnak is hihetetlen volt! Sajnos hétről-hétre sújtanak minket a játékvezetők mérkőzést befolyásoló tévedései! Nem tudom, meddig mehet ez így tovább? Ezért dolgoznak a játékosaim hétről hétre, hogy a hétvégén mindent tönkre tegyenek – hangzott Démusz Zsolt nyilatkozata.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)