Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra a legjobb nyolc között a Gyulai Amazonok a Magyar Kupában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. október 27. 14:30
Újra a legjobb nyolc között a Gyulai Amazonok a Magyar Kupában
Nyírségi NSC–Gyulai Amazonok 4–6 (3–2)

A Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé kerülésért játszott a Gyulai Amazonok NB I.-es futsalcsapata és a Nyírség NSC gárdája október 24-én. A korábban már többször is lepipált nyírségi együttes ezen a mérkőzésen nem adta olcsón a továbbjutást.

____Eredeti-gyulai_amazonok.jpg

A Gyulai amazonok ismét ott vannak a Magyar Kupa legjobbjai között

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Amazonok: Németh Viktória, Fülöp Diána, Erdélyi Angéla, Perjési Rita, Kurai Nikolett. Csere: Balogh Noémi, Molnár Ágnes, Csontos Zsanett, Sovány Liza, Kovács Dóra és Kajári Gabriella. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A fürdővárosi futsaltündérek egyértelmű szándéka a továbbjutás kiharcolása volt, azonban a hazai csapat első tizenöt percében több kontrával jelezte, hogy ezúttal komolyan gondolják a gyulai sereg megállítását. A 11. és a 13. percben sikerült is a vendéglátóknak bejuttatniuk a labdát a gyulai kapuba, ám a 14. percben Balogh Noémi egyéni szólója után visszaszerezte a csapat becsületét (2–1).

Három perccel később Kurai Nikolett bombagólja jelezte a nyírségieknek, hogy ki az úr a női futsalban (2–2).

Azután az amazonok percei következtek, hiszen sorra alakították ki a helyzeteket, de további gólt már nem tudtak szerezni. A sport varázstündére azonban megsuhogtatta varázspálcáját, így újra a hazaiaknál volt az előny, amikor is Kertész Tünde paskolta labdáját a gyulai hálóba (3–2).

A második játékrészben újra a hazai alakulat szerezett gól, amire válaszul a vendégek időkéréssel próbálták rendezni soraikat (4–2). 

Az alapos fejmosás után az utolsó tizenöt percben négy az öt elleni játékot húztak elő kalapjukból a gyulaiak, amiből elsőként Erdélyi Angéla szerzett gólt (4–3).

A fordulópontot jelentő találat a majd két év kényszerpihenő után visszatérő Molnár Ágnesnek adatott meg, aki a 33. percben régi fényét idézve varrta be labdáját a hazaiak kapujába (4–4).

Az utolsó percekben már nyugodtabban játszottak a fürdővárosiak, ekkor már majdnem teljes egészében átvették a játék irányítását. Ennek megfelelően először Kajári Gabriella fejjel értékesítette Kurai Nikolett átadását, majd Erdélyi Angéla újabb gyönyörű akciógólja állította be a 6–4-es végeredményt.

A Gyulai Amazonok csapata győzelmével bekerült az ország legjobb nyolc futsalcsapata közé, és nagy reményekkel várhatják a Final Fourba kerülés sorsolását.

Gólszerzők: Erdélyi Angéla 2, Kurai Nikolett, Balogh Noémi, Molnár Ágnes és Kajári Gabriella.

– Nagyon örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani ezen a mérkőzésen. Az első félidőt majdnem teljesen átaludtuk, de dicséret illeti a lányokat, hogy gyengébb napjukon is maximális akarattal küzdöttek egymásért a pályán. A csapatnak nagy lendületet adhat Molnár Ági visszatérése, noha nem százszázalékos még a teljesítménye. Bízunk benne, hogy hamar bele tud lendülni az NB I.-es bajnokságba is – értékelt Molnár Zoltánné vezetőedző.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)