Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Halász János: Brüsszel már elkezdte végrehajtani a Soros-tervet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. október 25. 23:38
Halász János: Brüsszel már elkezdte végrehajtani a Soros-tervet
Nemzeti konzultációs fórumot tartottak Gyulán

Nemzeti konzultációs lakossági fórumot tartottak Gyulán október 25-én, amelynek témája a Soros-terv és a migrációs kérdés volt. A fórum előadója Halász János, a Fidesz frakciószóvivője, frakcióvezető-helyettese volt, aki Görgényi Ernő polgármesterrel és Kovács József országgyűlési képviselővel sajtótájékoztatót tartott a rendezvény előtt.

Halász János, a Fidesz frakciószóvivője, frakcióvezető-helyettese a fórumon

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

– Gyulán nagyon jól tudjuk, hogy milyen jelentősége van a határok védelmének – kezdte Görgényi Ernő. – Határvárosként az elmúlt húsz évben már nem egyszer éltünk át olyan helyzeteket, amikor bizony igencsak felértékelődött a határok jelentősége. Magam személyesen is érzékeltem, hogy amikor kétséges volt, hogy az új migrációs útvonalak elérnek-e Magyarország keleti határaihoz, akkor a gyulaiak döntő többsége rendkívüli módon aggódott.

A polgármester kiemelte, hogy rendkívül megnyugtató volt, amikor a kormány bejelentette: szükség esetén készek arra, hogy a román–magyar határon is határzárat létesítsenek. Hozzátette, hogy szerencsére erre nem kellett sort keríteni, hiszen eddig nem ért el idáig a migrációs hullám, Magyarország kormánya pedig azért dolgozik, hogy ez ne is történhessen meg.

– Egy dolgot ne feledjünk el: ha túl későn értenénk meg ennek a veszélynek a mibenlétét, akkor már nem tudnánk ellene védekezni.

Kovács József megerősítette a városvezető által elmondottakat, majd hozzátette, hogy Bakondi Györggyel, a migrációs kérdés egyik felelősével egyeztetett a napokban, aki kiemelte, hogy a keleti határokon rendkívül hatékony a védekezés. Tehát a helyzet megnyugtató, de bármikor készek felépíteni a határkerítést, ha a szükség úgy hozza.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a frakció kérte arra a kormányt, hogy tartson lakossági fórumokat a Soros-tervről, és az ehhez kapcsolódó nemzeti konzultációról, így minden választókerületben kettőt tartanak az illetékesek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

– A kormány nemzeti konzultációt indított, amelyben Soros György tervéről lehet véleményt mondani – vette át a szót Halász János. – Nagyon fontos kérdésről van szó, amely aktuális és valóságos. A Soros-terv létezik, és azt mondja, hogy évente egymillió migránst kell Magyarországra telepíteni, akiknek 9 millió forintot kell adni. Azt is mondja, hogy az Európába került migránsokat kötelező kvóta alapján szét kell osztani az Európai Unió tagországai között.

A frakciószóvivő elmondása szerint a tervről maga Soros György beszélt több helyen. A terv veszélyes, hiszen Soros a pénzét nem kímélve, szervezetek támogatásán keresztül igyekszik elérni céljait.

– Brüsszel már elkezdte végrehajtani a Soros-tervet – mondta Halász János. Megtudtuk, hogy az elmúlt héten ülésezett az EU bel- és igazságügyi szervezete, a tanácskozáson arról beszéltek, hogy a menekültügyi ügyeket kezelő dublini rendelet felülvizsgálandó, majd tettek egy javaslatot arról is, hogyan kellene kinéznie az egyezménynek ezután.

– Kötelező jelleggel szét kell osztani az európai migránsokat az európai országok között. Arról is beszélnek ebben a javaslatban, hogy ezután a családegyesítést kell preferálni és segíteni, amely szinte bemondásra megy, így az jöhet rokonként a migránsok után, aki csak akar.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese kiemelte, hogy azt szeretnénk, ha minél több magyar ember véleményt mondana a Soros-tervről és a migrációról, hiszen ezek a vélemények segítik a kormány munkáját. Megtudtuk továbbá, hogy a nemzeti konzultációs kérdőíveket már elkezdték postázni, így hamarosan a gyulai postaládákban is megtalálhatjuk azokat.

A sajtótájékoztatót követő nemzeti konzultációs fórumot a Vigadóban tartották meg.

 

____Eredeti-DSCN9589.jpg

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)