Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Minden héten futsalháború

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. október 23. 16:00
Minden héten futsalháború
Brandissima-Artifex–Gyulai Amazonok 5–2 (3–1)

Az NB I.-es futsalbajnokság hatodik fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Brandmission-Artifex együtteséhez látogatott október 22-én. Molnár Zoltánné tanítványainak ezúttal is egy kiváló erőkből álló gárdával kellett csatázniuk.

____Eredeti-gyulai_amazonok.jpg

A bajnokság kőkemény, a Gyulai Amazonok azonban még keményebbek

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Amazonok: Csontos Zsanett, Fülöp Diána, Papp Laura, Perjési Rita és Erdélyi Angéla. Csere: Kurai Nikolett, Balogh Noémi, Németh Viktória, Kajári Gabriella, Sovány Liza és Bálint Rebeka. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A hazai csapatról tudni kell, hogy az előző fordulóban két góllal múlta felül a tavalyi bajnok Hajdúböszörményi TE csapatát. A négy ukrán válogatott légióst soraiban tudó csapat a bajnokság meghatározó együttesként szállt harcba a bajnoki címért.

Ennek megfelelően ők voltak a mérkőzés esélyesei, így nagyrészt ők uralták a játékot az első félidőben. Az első hazai találatra mindössze három percet kellett várni, amikor is Szalkai Kitti lábát találták el a gyulaiak, így szerencsétlenül pattant a hálóba a játékszer (1–0).

Nem sokkal később Varga Adél duplázta meg csapata előnyét. 2–0.

A látványos tolnai támadás után sem lankadt a gyulai csapat támadójátéka. Fülöp Diána a 8. percben egy labdaszerzést követően szerzett szépítő gólt (2–1).

A válasz hamarosan megérkezett a túloldalról, amikor Szalkai Kitti újabb gólt jegyzett, beállítva a 3–1-es félidei eredményt.

A második játékészben az amazonok nagyobb iramra kapcsoltak, amivel meg is lepték ellenfelüket. A fürdővárosi nyomás hatására Papp Laura szemfüles találata hozta vissza a pontszerző reményeket (3–2).

A félidő elején Németh Viktóriát, az amazonok gyulai kapusát piros lappal kiállították, miután gólhelyzetben a büntető területen kívül kézzel állította meg a játékszert.

Az emberhátrányt Kolok Volodymyr lányai azonban nem tudták kihasználni, hiszen a „várvárosiak” fogcsikorgatva védekezték ki a hazai támadásokat.

Az abszolút kiegyenlített második félidő vége előtt Szalkai Kitti megszerezte harmadik találatát, később pedig Solomakha Viktoríía állította be az 5–2-es végeredményt.

A Gyulai Amazonok újabb kőkemény bajnoki csatán vannak túl, és őrzik helyüket a táblázat hatodik helyén. A fürdővárosi futsaltündérek a következő fordulóban a Magyar Kupában lépnek majd pályára.

– Tudtuk, hogy nagyon jó játékerőt képvisel az ellenfél, hiszen több játékosa is évek óta meghatározó szerepet tölt be a nemzetközi futsalban. Sajnálom, hogy nem hagyják érvényre juttatni játékunkat, nem először kerülünk ellenállásba játékvezetői oldalról. Nem hiszem, hogy egy ilyen jó csapatnak, mint a Tolna, szüksége lenne hátszélre annak érdekében, hogy pontokat szerezzen. Ráadásul a futsal alapszabályaival sem voltak tisztában a játékvezetők, NB I.-es bajnokságban ez hagy némi kivetnivalót maga után. Ellenfelünknek mindössze egy szabálytalansága volt az egész mérkőzésen, ennél jóval több vitatható helyzet volt, amit nem tudott kordában tartani a fiatal asszisztens. Ettől függetlenül gratulálunk ellenfelünknek a győzelemhez, saját csapatomnak pedig az ismét csupaszív játékhoz – értékelt a vezetőedző.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)