Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A nagyszülőket ünnepelték a gyulavári óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2017. október 13. 13:15
A nagyszülőket ünnepelték a gyulavári óvodában
Együtt sütöttek és barkácsoltak a legifjabb és legidősebb generációk

Együtt ünnepeltek kicsik és nagyok 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Idén is megrendezte a gyermekek és nagyszülők közös ünnepét a gyulavári óvoda Legyünk együtt a nagyszülőkkel! címmel. Az eseményre természetesen a szülőket is szeretettel várták, ám a programon most minden arról szólt, hogy a kicsik és a legidősebb generációk még több időt tölthessenek együtt.

A helyszínen a falakat az apróságok alkotásai díszítették, és minden egyes csoportszobában más és más foglalkozással várták a látogatókat. Volt olyan helyiség, ahol közösen lehetett táncolni az idősebbekkel, de akadt olyan is, amelyben barkácsolásra hívták a nagymamákat és nagypapákat. A gasztronómia sem maradt ki a programlehetőségek közül, hiszen a nagyival közös sütés és a nagymama lekvárjának megkóstolása is a vidám nap repertoárján szerepelt.

Ahogy minden vendég megérkezett, a megjelenteket Király Éva, a tagintézmény vezetője köszöntötte, aki kiemelte, hogy egy ilyen nap mindig jó alkalom arra, hogy a család összes tagja együtt ünnepeljen.

 

Király Éva, a tagintézmény vezetője 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az eseményt Gyula Város Egyesített Óvodájának vezetője, Becseiné Lock Gabriella nyitotta meg, aki köszöntőjében hangsúlyozta: az idősebbek nagyon sokat tudnak mesélni a múltról, és sok közös élménnyel gazdagíthatják a legifjabb családtagok életét.

– A mai, rohanó világban nagyon kevés idő jut a gyerekekre. Szerencsés az a család, ahol van nagymama vagy nagypapa, aki meg tudja fogni a gyerek kezét, és el tudja hozni az óvodába. Séta közben beszélgetni tudnak, és megismerhetik a bokrokat, a fákat, a világot. Nagyon fontos az az idő amit együtt töltünk, mert az valójában a szeretet jele. Beszélgetünk egymással, törődünk egymással, így sok-sok szeretetet adhatunk egymásnak. Ezt a mai világban a nagyszülők tudják megadni azokban a családokban, ahol apa és anya reggeltől estig dolgozik – hangsúlyozta az intézményvezető.

A megnyitó után a gyermekek verssel köszöntötték nagyszüleiket, majd egy rövid tánc után mindenki a csoportszobákba ment, és kezdetét vette a nagyszülőkkel eltöltött közös délelőtt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)