Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Implomban is megünnepelték az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • K. I. • MAGAZIN • 2017. október 12. 14:00
Az Implomban is megünnepelték az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapját
Hírek a Gyulai Implom József Általános Iskolából

Vetélkedő az Implom könyvtárában 

Fotó: Somogyi Zoltánné Kónya Ildikó

A Gyulai Implom József Általános Iskolában második alkalommal szerveztek programokat az iskolai könyvtári világnaphoz kapcsolódóan.

Az Iskolai Könyvtárosok Nemzetközi Szervezetének (IASL) elnöke, dr. Blanche Wolls 1999-ben intézett először felhívást az iskolai könyvtári világnap megszervezésére. Erre 1999. október 18-án került sor. Azóta minden év októberének negyedik hétfőjére meghirdetik ezt a világnapot, évente más-más témát választva. 2002-től Magyarországon is egyre több iskolai könyvtár szervez ehhez a naphoz kötődően programokat.

Az IASL 2008-tól a világnapot hónappá bővítette, így a 10. alkalomtól az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapját hirdetik meg. A világnapnak/világhónapnak minden évben más-más szlogenje van, így mindig más-más problémára, funkcióra hívják fel a figyelmet. 2017 szlogenje: Az iskolai könyvtár kultúrákat kapcsol össze.

A Gyulai Implom József Általános Iskolában már második éve szervezünk programokat tanulóink számára ehhez a témakörhöz kapcsolódóan. Hagyományt teremtve vetélkedőre hívtuk az iskolai könyvtárba – először – a negyedik évfolyamosokat Nagy kalandozás Meseországban címmel. Így kötődtünk a szeptember 30-i népmese napjához is.

 

 

Fotó: Somogyi Zoltánné Kónya Ildikó

Változatos feladatokon keresztül hol játékos, hol igazi fejtörő formájában kellett számot adniuk a gyerekeknek a mesehősökről, ügyességről, logikus gondolkozásról, eddig szerzett tudásukról. Nagy segítséget jelent az iskolai könyvtárosnak, hogy Miklós Gáborné nyugdíjas kolléganőnk szívesen tér vissza közénk, s állít össze számunkra ilyen vidám programot.

Szoros mezőny alakult ki a hétpróba kiállása után. Minden csapat emléklapot és apró tárgyjutalmat kapott.

A világhónapra más módon is felhívjuk a figyelmet. Az iskolai könyvtárhoz, az olvasáshoz kapcsolódva várjuk tanulóink saját készítésű, bármilyen technikával elkészített könyvjelzőit, melyekből kiállítást szeretnénk rendezni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)