Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Én elmentem a vásárba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2017. október 11. 18:45
Én elmentem a vásárba
Piacoltak a Mágocsi úti ovisok

A zöldségekkel és a gyümölcsökkel ismerkedtek az óvodások

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A gyulai piacon járt a napokban a Mágocsi úti óvoda egyik csoportja. A gyerekek be is vásároltak az elárusítóasztaloknál. 

Nagy Attiláné tagintémény-vezető lapunknak elmondta: az óvodások a standokat végigjárva megismerhették az őszi gyümölcsöket és zöldségeket, vásárlás közben pedig elsajátíthatták az udvariassági szokásokat.

Mint megtudtuk, az óvodában több héten keresztül ismerkednek a kicsik az őszi termésekkel, terményekkel, valamint a betakarítási munkákkal és a szürettel. A tagintézmény vezetője kiemelte: a foglalkozásokon játékos formában, valamennyi érzékszervet lekötve fejlesztik a csemeték képességeit.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

– Ebben a korban tapasztalás útján tanulhatnak a legtöbbet a gyerekek, ezért ősszel és tavasszal rendszeresen ellátogatunk velük a piacra – ecsetelte az óvodapedagógus. Hozzátette, a gyulai tagintézményeknek az is céljuk, hogy megismertessék az óvodásokat a város nevezetességeivel, értékeivel, köztük a helyi termelői piaccal.

Az elárusítóasztaloknál vásárolt zöldségeket, gyümölcsöket a gyerekek az óvónőkkel együtt dolgozták fel a babakonyhában. A legkisebbek a mosásban, a nagyobbak a pucolásban és a darabolásban segítettek – ismertette a tagintézmény-vezető.

Nagy Attiláné arról is beszámolt, hogy őszi programsorukat a jövő heti tökjó mulatság zárja le. Az október 20-i rendezvénynek ezúttal is a tök áll majd a középpontjában. 

GYULAI HÍRLAP • 2017. október 11. 19:27
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)