Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdődött a Zöldkereszt felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. október 05. 11:45
Megkezdődött a Zöldkereszt felújítása
A beruházás összköltsége csaknem 80 millió forint

A gyulai Zöldkereszt kívül és belül is felújításon esik át – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet október 5-én tartott Görgényi Ernő polgármester, Alt Norbert alpolgármester és Kónya István alpolgármester az Egészségügyi Alapellátási Intézmény Béke sugárúti épületében. 

Kónya István, Görgényi ERnő és Alt Norbert

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Mint kiderült, a meglévő alaprajzi rendszer a megváltozott igényeket nem elégíti ki, emiatt az épület teljes belső átalakításra szorul. A belső strukturális átalakítás célja az egészségügyi dolgozók és a betegforgalom szétválasztása. Ennek megfelelően a dolgozói bejáratot elkülönítve az északi oldalon alakítják ki, innen nyílik majd a háziorvosi ügyeleti részleg is. A három meglévő házi gyermekorvosi rendelő elhelyezkedése kisebb átalakításokkal megmarad. Az udvar felől az előírásoknak megfelelően elkülönített fertőző várót és vizsgálót alakítanak ki.

Görgényi Ernő kifejtette, hogy a felújítás során megtartják az eredeti polgári lakóház homlokzatát, a Béke sugárúti ablakok is megmaradnak, viszont a külső szárnyakat hőszigetelő üvegezésű szárnyakra cserélik, a belső szárnyakat, spalettákat és az ablakkereteket pedig felújítják. Az épület egyéb részein fa kültéri nyílászárókat építenek be a meglévők helyére, hőszigetelt üvegezéssel. 

Hozzátette: az épület eredeti natúr téglahomlokzata megmarad, csak a szükséges javításokat végzik el rajta. A lapos tetős épület homlokzati hőszigetelést kap, falfelületeire törtfehér nemes vakolat kerül. A meglévő belső villamoshálózatot teljes egészében elbontják, és új installációs rendszert alakítanak ki. 

– A beruházás a pályázat mellé 20 millió forint önkormányzati kiegészítést is igényel. A munka már elkezdődött, a munkaterület átadása megtörtént a helyszínen. A kivitelezést, a közbeszerzési eljárás alapján, a gyulai Fallkell Kft.-t végzi el – ismertette a polgármester. 

                                                  

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Alt Norbert kiemelte: a felújítás miatt az Egészségügyi Alapellátási Intézmény épületének Béke sugárúti épületrészét (az A épület) teljes egészében lezárják. Emiatt bizonyos szolgáltatások helyszíne és időpontja is módosul.

Kónya István a választókerület képviselőjeként arra tért ki, hogy a fejlesztés a város és a településrészen lakók számára egyaránt fontos. 

– Ezzel szinte párhuzamosan megújul az Eötvös utcai járdának egy jelentős szakasza, ami azért lényeges az itt lakók számára, mert a Zöldkereszt épületéhez a legegyszerűbben a járdán lehet eljutni, amely a helyszínt a törökzugi lakóteleppel is összeköti. Ezúttal 150 méter hosszúságban, két és fél méter szélességben és kiemelt szegélyburkolattal újul meg a járda 8 és fél millió forintból – részletezte a városvezető.

A felújítás teljes költsége 79 millió 911 ezer forint, melyből a pályázati támogatás összege 60 millió forint. A projekt befejezési határideje: 2018. július 2-a.


Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)