Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hangversennyel ünnepelték a zene világnapját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2017. október 04. 09:30
Hangversennyel ünnepelték a zene világnapját
A koncerten a gyulai zeneiskola tanárai léptek színpadra

Október 1-je a zene világnapja. Az ötlet, hogy legyen egy nap, amelyen a zene kapja a főszerepet, Yehudi Menuhin hegedűművésztől és karmestertől származik. A gyulai Erkel Ferenc zeneiskolában is minden évben megünneplik a zenét, ezúttal október 3-án, egy hangverseny keretében tették ezt.

a zeneiskola tanárai léptek színpadra a koncerten

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Már hagyomány a zeneiskolában, hogy megünnepeljük a zenét – mondta Czirok Mihály intézményvezető. – Ez kicsit eltolódott idén, hiszen október 1-je vasárnapra esett, 2-án pedig Békéscsabán volt egy hangverseny, ezért döntöttünk a 3-a mellett. Ezen a hangversenyen elsősorban a zeneiskola tanárai állnak színpadra, egy-két kisegítővel, ahogy a tavaszi hangversenyen vagy a karácsonyi koncertünkön. Itt szokták megmutatni kollégáink, hogy ők nem csak pedagógusok, hanem zenészek is.

Az intézményvezető hozzátette, hogy a tanév is most indul a zeneiskolában, valamint örömét fejezte ki, hogy valószínűleg ők az egyetlen iskola a környéken, ahol nem fogy a tanulók létszáma. A számítógépek uralta világban, még mindig van érdeklődés a zenélés iránt, reméli, hogy ez a jövőben sem fog változni. A gyerekek által választott hangszerekkel már vannak „problémák”, ugyanis a legtöbben gitározni szeretnének, esetleg ütőhangszeren játszani, de próbálják terelgetni őket az egyéb hangszerek irányába is, hiszen a művészeti együttesek elsősorban vonósokból és fúvósokból állnak.

A hangversenyen a klasszikus szerzeményektől kezdve a népzenéig számos stílus felcsendült, így zeneileg feltöltődve térhetett haza a zene világnapja alkalmából rendezett koncert közönsége.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)