Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nem égett a gyulai könyvtár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. szeptember 20. 10:35
Nem égett a gyulai könyvtár
Parancsnoki ellenőrző gyakorlaton adtak számot tudásukról a fürdővárosi lánglovagok

A tűzoltók négy autóval vonultak a könyvtár elé

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő 

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartottak a gyulai hivatásos tűzoltóknak szeptember 19-én a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban.

Zanócz István, a gyulai tűzoltóság parancsnoka a helyszínen elmondta: a gyakorlaton a helyismereti foglalkozásokon elsajátított tudásról kell számot adniuk a lánglovagoknak.  

– Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyulai tűzoltók helyismeretet szerezzenek a város fontosabb intézményeinek épületeiben, üzemeiben, és ismerjék azok tűzoltástaktikai jellegzetességeit – fogalmazott lapunknak. Hozzátette, a fürdővárosi bibliotékában legutóbb két évvel ezelőtt tartottak hasonló gyakorlatot.

A tűzoltó alezredestől megtudtuk, az állománynak olyan helyzetekben kell alkalmaznia elméleti ismereteit, amelyek a valóságban is előfordulhatnak. A keddi gyakorlat feltételezése szerint a könyvtár tetőterében tűz ütött ki, és egy ember az épületben rekedt.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő 

A kiérkező egységnek fel kellett kutatnia az eltűnt dolgozót, el kellett oltania a lángokat, és védősugarakkal kellett megakadályoznia, hogy tovább terjedjen a tűz.

Az ellenőrző gyakorlaton tizenhét tűzoltó vett részt, akik négy tűzoltóautóval vonultak a helyszínre. A járművek közül három Gyuláról, egy pedig Békéscsabáról érkezett a könyvtárhoz – ismertette a részleteket Zanócz István.

A gyakorlat annyira valóságosnak tűnt, hogy a járókelők közül többen azt hitték, valóban kigyulladt az épület. Dézsi János, az intézmény igazgatója mindenkit biztosított arról, hogy nem valódi a tűz a bibliotékában.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)