Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Négy gyulai általános iskola is megújulhat a közeljövőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. szeptember 12. 11:45
Négy gyulai általános iskola is megújulhat a közeljövőben
A fejlesztésekre több mint 207 millió forintot fordíthatnak

Négy gyulai általános iskola is megújulhat a közeljövőben – tudtuk meg szeptember 12-én Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Görgényi Ernő polgármester, valamint Kovács József országgyűlési képviselő által tartott sajtótájékoztatón. 

kovács józsefteleki-szávai krisztina és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Az eredményes oktatási rendszert egyszerre jellemzi az állandóság és a változás – kezdte beszédét Teleki-Szávai Krisztina. – Állandóság az értékek őrzésében és továbbadásában, a kitűzött célok vonatkozásában. De nem nélkülözi, nem nélkülözheti a megújulást, hiszen a folyamatos fejlődés teremt új esélyeket a gyermekek számára. E törekvést valósítja meg a Gyulai Tankerületi Központ iskolafejlesztési programja, amelynek keretében, csaknem 3 milliárd forint pályázati támogatást fordíthatunk iskoláink fejlesztésére, közel tizennégy településen.

Az igazgató kiemelte, hogy tizenhat általános és középiskolában valósul meg olyan infrastrukturális változás, amely segíti a korszerű oktatási környezet megteremtését. A Gyula város területén működő öt állami közoktatási intézményből a fejlesztések során négy újulhat meg: A Gyulai Implom József Általános Iskola és annak 5. sz. általános iskola és sportiskola tagintézménye, valamint a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola és annak Bay Zoltán általános iskola tagintézménye.

A pályázatokat tavasszal nyújtotta be a tankerületi központ, amiben közreműködött a KBC Nonprofit Kft., valamint támogatta Gyula Város Önkormányzata is. A két nyertes pályázat által összesen több mint 207 millió forintból újulhatnak meg az iskolák, ezáltal mintegy 1500 tanuló oktatása válhat eredményesebbé, 164 pedagógus dolgozhat kedvezőbb feltételek között. A projekt közvetlen céljai között szerepel a mindennapos testneveléshez szükséges feltételek fejlesztése és a nyelvtudás elsajátításához szükséges körülmények megteremtése. A projektek befejezésének ideje 2018. október 31-e.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő köszönetét fejezte ki az elvégezett munkáért a tankerületnek, az intézmények vezetőinek és Kovács Józsefnek is, hiszen, mint fogalmazott, ez a nagymértékű fejlesztés nem valósulhatna meg, ha nem lett volna összefogás a felek között.

– Nagyon fontos az élet minden területén, hogy közügyeinkben végül egyetértésre jussunk, és különösen fontos, hogy az oktatás ügyében konszenzus legyen. Az egyeztetések során világos volt mindenki részről, hogy a lehetséges forrásból nemcsak egy intézménynek szeretnénk juttatni, hanem azt szerettük volna, ha valamennyi általános iskola részesül az összegből, hogy a legfontosabb beruházásokat el tudjuk végezni.

A polgármester röviden összegezte, hogy milyen építési munkálatokat fognak elvégezni az egyes gyulai állami fenntartású intézményekben. Az Implom iskolában egy tornaszobát alakítanak ki, az ezzel összefüggő gépészeti és villanyszerelési munkálatokkal, míg az 5. sz. általános iskolában többek között felújítják az elektromos hálózatot és a vizesblokkot. A Dürer Albert általános iskolában általános belső felújítás várható, a Bay Zoltán általános iskolában pedig kicserélik a parkettát a tantermekben, emellett a belső ajtók és ablakok cseréje várható, valamint felújítják az elektromos hálózatot is.

Kovács József röviden gratulált a képviselő-testületnek, valamint a tankerült vezetésének, hogy olyan harmóniában próbálják a fejlesztéseket megoldani, amely mindenki számára a legjobb megoldást biztosítja.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)