Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közfoglalkoztatási kiállítást rendeztek Békéscsabán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. szeptember 07. 15:20
Közfoglalkoztatási kiállítást rendeztek Békéscsabán
Fűszerpaprika, kolbász és munkaruha is volt a gyulai standon

Közfoglalkoztatási kiállítást rendezett a Békés Megyei Kormányhivatal szeptember 7-én Békéscsabán. Az esemény célja a megyei önkormányzatok közfoglalkoztatási programjaiban elért eredményeinek bemutatása volt. 

A rendezvényen a gyulai közfoglalkoztatási programot is bemutatták 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Fonott kosarak, zöldségek, befőttek, cirokseprűk, de még élő állat is akadt a Békés megyei települések standjain. A rendezvény megnyitóján dr. Takács Árpád kormánymegbízott kiemelte: 2013-ban a Békés Megyei Kormányhivatal az országban elsőként döntött arról, hogy a közfoglalkoztatás eredményeit nem csupán száraz adatok formájában mutatja be a nagyközönségnek.

– A munkáltatók és a munkavállalók részéről egyaránt az a visszajelzés, hogy a közfoglalkoztatás nagyban segíti a munkavállalók aktív munkaerőpiacon való elhelyezkedését – emelte ki.

Vantara Gyula országgyűlési képviselő elmondta: az ötödik alkalommal megrendezett kiállításon számára is öröm részt venni, ahogy minden olyan eseményen, amelyen értékteremtő tevékenységet mutatnak be.

– Azt gondolom, hogy a közfoglalkoztatás hasznos, hiszen azoknak az embertársainknak, akik elvesztették kenyérkereseti lehetőségeiket, átmeneti időre segítséget jelenthet. Az elsődleges munkaerőpiac egyre több olyan embert vesz fel, aki korábban a közfoglalkoztatásban dolgozott, ez az arány ma már a 60 százalékot is megközelíti – fogalmazott Vantara Gyula.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a rendezvényen 59 kiállító tevékenységét ismerhetik meg a Szent István térre kilátogatók.

– Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a közfoglalkoztatás egy átmeneti jellegű foglalkoztatási forma. 2008-ban a gazdasági válság hatására 150 ezer fővel nőtt az álláskeresők száma hazánkban. A rövid idő alatt jelentősen megnövekedett munkanélküliségre a kormánynak reagálnia kellett, és olyan alternatívára volt szükség, amely nagy tömegek foglalkoztatását teszi lehetővé – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Sós Judit, a gyulai önkormányzat szociálpolitikai és gazdaságfejlesztési osztályának vezetője lapunknak kiemelte, a közfoglalkoztatási kiállítás lehetőséget biztosít a látogatók számára, hogy tájékozódjanak a közfoglalkoztatás értékteremtő jellegéről és sokszínűségéről, az önkormányzatok számára pedig megteremti a kapcsolatépítés lehetőségét.

– A rendezvényen városunk is bemutathatja saját tevékenységeit, így a mezőgazdasági, az ipari jellegű, valamint a városszépítő tevékenységeinket is – tette hozzá. A fürdővárosban mezőgazdasági és varrodai program is működik, és olyan is, amely a város kül- és belterületeinek rendben tartásáért jött létre.  

– Varrodai programunkban más közfoglalkoztatottak számára készítünk ruhákat. A mai napon paprikát, zöldségeket és az általunk varrt ruhákat hoztuk ki a kiállításra – emelte ki lapunknak Gulyás János mezőgazdasági ügyintéző.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)