a képen balról jobbra: molnár éva, görgényi ernő, csizmadia imre, bíró antal, hajduk zoltán, gila éva és daka zsolt
Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett
2017-ben már 46 témakörben csaknem 100 terméktípussal volt lehetőség pályázni a Magyar Termék Nagydíj Pályázaton, amely hazánk legrangosabb minősítő rendszerévé vált, bizonyítva, hogy a minőség is tud hagyományt teremteni. Idén is az innovatív szemlélet, a kreatív megoldások és a kiemelkedő minőség áll a fókuszban.
A meghirdetett 46 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő-, a mezőgazdasági és az élelmiszeripart, a szabadidős, kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az orvostechnikai és kozmetikai szegmenset, valamint a bútor- és ruházati termékek gyártását.
Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője kérdésünkre elmondta, hogy a Gyulai extra erős kolbászt a tavalyi évben fejlesztették ki, elsősorban azok számára, akik a markánsabb ízeket kedvelik. A kolbászban a sertéshús mellett marhahús is található, amely a termék ízharmóniájában fedezhető fel, az elsődleges csípősséget pedig az erőspaprika, utólagos erejét pedig a csilipaprika adja.
Az ügyvezető kiemelte, hogy a Gyulahús Kft. egy hűségdíjat is kiérdemelt. A pályázatot kiíró tanács és a tulajdonos azoknak ítélte oda az elismerést, akik a kezdetektől fogva részt vettek a versenyen. Hozzátette, hogy mindenképpen indulnak a Magyar Termék Nagydíj 2018-as kiírásában is.