Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizenhárom elsős kisdiák kezdte meg a tanévet a Bay Zoltán általános iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. augusztus 31. 13:00
Tizenhárom elsős kisdiák kezdte meg a tanévet a Bay Zoltán általános iskolában
Szabóné Bohus Márta szerint a legfontosabb, hogy az iskola felkészítsen az életre

Tanévnyitó ünnepséget tartott a Bay Zoltán általános iskola augusztus 30-án. A rendezvényen részt vett Szabó Károly önkormányzati képviselő, Karácsonyné Takács Nóra intézményvezető-helyettes, Király Sándorné, az iskola alapítványának elnöke, valamint Sipos Rudolf rendőr főtörzsőrmester, Gyulavári és Dénesmajor körzeti megbízottja. A diákokat és a megjelenteket Szabóné Bohus Márta tagintézmény-vezető köszöntötte, aki a tanév kulcsszavának a kézfogást jelölte ki.

szabóné bohus márta

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Hogyan is kapcsolódhat a kézfogás tanévünkhöz? Kezdjük talán a legegyértelműbb jelentésével, az üdvözléssel! Amikor a rég nem látott osztálytársak, barátok örömmel üdvözlik egymást a viszontlátás alkalmából. Sok ilyen kézfogást láttam ma. Ezekben a kézfogásokban benne van a tisztelet, az öröm, a kedvesség, a segítő kéz. A kézfogás ott lesz mindennapjaink során is, amikor gratulálunk majd egymás sikereihez. Kívánom, hogy sok kézfogásban legyen részetek – mondta Szabóné Bohus Márta.

A tagintézmény-vezető kiemelte, lényegesnek tartják, hogy ebben a felgyorsult világban az iskolát nem szabad bajnokképző tanfolyamnak vagy versenyistállónak tekinteni, ahol csak az eredmények és a sikerek számítanak. Sokkal fontosabb, hogy az életre felkészítő, biztonságot jelentő „sziget” legyen az iskola, amely gondolkodó, nyitott, kiegyensúlyozott felnőtteket nevel a gyermekekből.

Hozzátette, hogy a szülői kézfogásnak is fontos szerepe van, hiszen kezükkel óvják, támogatják gyermekeiket, egyben tudják, hogy a megfelelő időben el kell engedni a fiatalokat, hogy igazi önmagukra találhassanak. A kézfogásokra nemcsak a diákoknak, de az iskolának is szüksége van, hiszen csakis a szülők támogatásával lehet jó eredményeket elérni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Szeretettel köszöntelek benneteket életetek első tanévnyitó ünnepségén – fordult az elsősökhöz az iskola vezetője. – A ti kezeteket az ünnepségre érkezvén édesanya és édesapa fogta, majd átadták legdrágább kincsüket, benneteket, a tanító néniknek. Köszönjük a bizalmat! Az iskolában a tanítóitok keze fog kísérni a világot felfedező úton, a játékos tanulásban. A mai naptól ti is a Bay-iskola családjába tartoztok. Ezt megerősítendő, egy emléklapot szeretnék átadni nektek, amely jelzi, hogy mától igazi baysok lettetek.

Az emléklapok átadása után, az intézmény nyolcadik osztályos tanulói is megajándékozták az iskolakezdőket egy karkötővel. A folytatásban az iskola diákjai is köszöntötték a vendégeket.

Szabóné Bohus Márta örömét fejezte ki, hogy olyan diákok is a Bay-iskola tagjai lettek most, akiknek szüleik, nagyszüleik is az intézménybe jártak, így egy nagy család, egy összetartó közösség tagjaivá válnak az új tanulók is. A végzősökhöz szólva kiemelte, hogy a kézfogás náluk a buzdítást jelképezi, ugyanis rangidősökként nekik kell élen járniuk a példamutatásban. Végül arra kérte a kollégákat, hogy ebben a tanévben is a bölcs szeretet és a szakmaiság vezérelje a munkájukat, majd ünnepélyesen megnyitotta a 2017/2018-as tanévet.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)