Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Steampunk képeket állítottak ki a gyulai Iron Eagle Rocker Shopban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2017. augusztus 28. 15:45
Steampunk képeket állítottak ki a gyulai Iron Eagle Rocker Shopban
Bruder Károly alkotásai különleges technikával készülnek

Különleges tematikájú kiállítás nyílt meg augusztus 28-án egy különleges helyszínen, az Iron Eagle Rocker Shopban, az Október 23. téren. A tárlaton Bruder Károly textilszobrász steampunk stílusú képeit tekinthetik meg az érdeklődők.

bruder károly

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A steampunk egy 1980-as években megjelent művészeti stílus, amely jelen van az irodalomban, a képzőművészetekben és a formatervezésben egyaránt. A stílus a viktoriánus korszakból meríti formáit. Gyakori díszítőelemei a fogaskerekek, a kulcsok, a csavarkulcsok vagy az óraműves alkatrészek. Az irányzat egyik fő eleme, hogy gyakran „régiesítenek” modern eszközöket, például a számítógépeket.

A kiállítást Dudás Fanni, a bolt munkatársa nyitotta meg. Mint mondta, a művész akkor ismerkedett meg az irányzattal, amikor Budapestre költözött. Megtudtuk, hogy a textilszobrásszal akkor kerültek kapcsolatba, amikor cégtáblát szerettek volna készíttetni a bolt számára, és megtetszett neki a stílus, amellyel Bruder Károly dolgozik.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Bruder Károly hozzátette, hogy a technika, amellyel a képeket készíti, rendkívül egyszerű, otthon megtalálható dolgok és eszközök szükségesek hozzá. A paverpol, amelyet az alkotó használ, egy levegőre száradó ragasztó és keményítő egyben, ráadásul környezetbarát. Készíthető belőle dombormű, szobor és plasztika is, így számos területen felhasználható.

A képek még jó ideig láthatók lesznek az Iron Eagle Rocker Shopban, de hamarosan a művelődési házban is találkozhatunk Bruder Károly alkotásaival.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)