Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karbantartási szünet az Almásy-kastélyban és a várban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. augusztus 25. 14:13
Karbantartási szünet az Almásy-kastélyban és a várban
A kiállítóhelyek szeptemberben három napra bezárnak

A gyilokjáró korlátja kis mértékben elhasználódott

Fotó: Incze László 

Háromnapos karbantartási szünetet tartanak szeptemberben az Almásy-kastélyban és a várban: előbbi szeptember 25–27. között, utóbbi szeptember 11–13. között nem fogad látogatókat – tájékoztatta lapunkat a kiállítóhelyeket üzemeltető Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

A cég közleményéből kiderül, a karbantartási szünet elrendelése a meghosszabbított nyári nyitvatartás és a kiállítóterek fokozott használata miatt vált szükségessé. Hangsúlyozzák: mindkét kiállítóhely iránt óriási az érdeklődés. Mint írták, a kastély látogatószáma a megnyitó óta dinamikusan növekszik, júniusban a százezredik vendéget köszöntötték.

Kiemelték: a karbantartási szünetet úgy időzítették, hogy egyik napja a heti szünnapra, hétfőre essen, így az épületek a lehető legkevesebb ideig tartanak majd zárva.

A várban a kilátótorony lépcsőházának és az ott található korlátnak a festése az egyik legsürgetőbb tennivaló. Ugyancsak indokolt az épületgépészeti rendszer átvizsgálása, valamint a légkezelő szűrőinek tisztítása, cseréje. A téli-nyári hőingadozás miatt egyes szakaszokon sérült a gyilokjáró burkolata, ezt egy külsős vállalkozó hozza majd rendbe – olvasható a közleményben.

A gyilokjáró korlátja kis mértékben elhasználódott, korrodálódott, ennek cseréjét az állandó munkatársak végzi majd el. A karbantartás az informatikai rendszerre, az áruvédelmi és beléptető kapurendszerre, valamint a tűzjelző és riasztórendszerre is kiterjed. Emellett a három nap alatt a kastélyban és a várban is alapos takarítást végeznek majd.

A közlemény arra is kitér, hogy az Erkel Ferenc Emlékház nagyobb volumenű karbantartási, javítási munkálatait már június végén elvégezték. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)